Riasztották a kecskeméti Gripeneket

Írta: itv , - Frissítve: 30th April, 2016 - 7:57pm

Téma: 

A legmagasabb szintű riasztást rendelték el 2016. április 30-án a Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának – közölte szombaton délután a Honvédelmi Minisztérium. A British Airways szabálysértő gépe miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit.

A British Airways szabályt sértő utasszállító repülőgépe miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit szombaton - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

MTI Fotó Ujvári SándorA tájékoztatás szerint a Dubajból induló Boeing utasszállító repülőgép a román légtéren áthaladva nem lépett kapcsolatba a civil légi irányítással. A Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának a legmagasabb szintű riasztást rendelték el.A magyar légierő készültségben lévő Gripenjei 12 óra 55 perckor szálltak fel, hogy a gép magyar légtérbe érkezésekor elfogják, azonosítsák a járatot, és biztosítsák áthaladását a magyar légtéren.A légiközlekedési szabályokat megsértő Boeing utasszállító Magyarország légterében a Gripenek jelenlétét látva felvette a kapcsolatot a földi irányítással, majd elhagyta az ország légterét. A készenléti géppár 13 óra 21 perckor befejezte feladatát és leszállt - olvasható a minisztérium közleményében.Forrás: MTI, OSKép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó cikkeink