Ritkábban kell cserélni a vízórákat

Téma: 

Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje, valamint az eljárás is egyszerűsödik – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Ha a társasházban, szövetkezeti lakásban élők mellékszolgáltatási szerződést akarnak kötni a víziközmű-szolgáltatókkal, akkor a saját költségükön mellékvízmérőt kell felszereltetniük, melynek hitelesítéséről is önmaguknak kell gondoskodniuk. Ennek költségei eddig jelentős terhet róttak a háztartásokra. A módosítással csökkennek a fogyasztók kiadásai, és az ügyintézési idő is lényegesen rövidebb lesz majd.
A rendelkezés szerint a mellékvízmérőket hat év helyett nyolcévente kell majd cserélni. A fogyasztók ezáltal a költségek negyedét spórolhatják meg mérőóránként. A cserével egy időben üzembe helyezik és bélyegzéssel, zárral is ellátják a mellékvízmérőket. Ezt ezentúl a víziközmű-szolgáltató üzletszabályzatában meghatározott feltételeknek megfelelő vállalkozó is elvégezheti, így csak egyszer kell fogadni a vízmérőcserét végző szakembereket – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint: augusztus 31-ig kipostázta azokat a leveleket, amelyekben közel 31 ezer civil szervezetet tájékoztatott a személyi jövedelemadóból felajánlott összeg várható nagyságáról, és az ahhoz szükséges törvényi feltételekről.

Thürmer: Ki kell lépni az EU-ból!

Az EU "retteg", mert sem az Egyesült Államokkal, sem Kínával nem bírja a versenyt, ezért nem érdemes EU-tagországnak maradni a továbbiakban, hanem fel kell ébredni és cselekedni kell - mondta Thürmer Gyula a Városligetben.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba