Ritkábban kell cserélni a vízórákat

Írta: szerkeszto , - Frissítve: 11th September, 2012 - 1:17pm

Téma: 

Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje, valamint az eljárás is egyszerűsödik – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Ha a társasházban, szövetkezeti lakásban élők mellékszolgáltatási szerződést akarnak kötni a víziközmű-szolgáltatókkal, akkor a saját költségükön mellékvízmérőt kell felszereltetniük, melynek hitelesítéséről is önmaguknak kell gondoskodniuk. Ennek költségei eddig jelentős terhet róttak a háztartásokra. A módosítással csökkennek a fogyasztók kiadásai, és az ügyintézési idő is lényegesen rövidebb lesz majd.
A rendelkezés szerint a mellékvízmérőket hat év helyett nyolcévente kell majd cserélni. A fogyasztók ezáltal a költségek negyedét spórolhatják meg mérőóránként. A cserével egy időben üzembe helyezik és bélyegzéssel, zárral is ellátják a mellékvízmérőket. Ezt ezentúl a víziközmű-szolgáltató üzletszabályzatában meghatározott feltételeknek megfelelő vállalkozó is elvégezheti, így csak egyszer kell fogadni a vízmérőcserét végző szakembereket – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink