Sajtóértesülés szerint vallomást tett Simon Gábor

Téma: 

Simon Gábor saját kérésére vallomást tett az ügyészségen - erről tájékoztatta ügyvédje péntek délután a Népszavát. A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele.

Nem igaz, hogy Simon Gábor megtört volna a börtönben - erről beszélt ügyvédje egy csütörtök esti interjúban. Azt mondta: a sajtóhírekkel szemben elképzelhetetlennek tartja, hogy a volt szocialista politikus saját vagyonáról, illetve Mesterházy Attila, vagy Gyurcsány Ferenc szerepéről beszélt volna a hatóságoknak, vagy a zárkatársának. A Fidesz ismét felszólította az MSZP elnökét, hogy segítsen tisztázni a Simon-ügy megválaszolatlan kérdéseit.

Több mint három hete van előzetes letartóztatásban Simon Gábor. A bíróságon hiába kérdezték tőle az újságírók, honnan származik több száz milliós, éveken át rejtegetett vagyona, nem válaszolt.Szerdán - az index korábbi értesüléseihez hasonlóan - azt írta a Magyar Nemzet, hogy az MSZP volt elnökhelyettese nehezen viseli a fogva tartást. Információik szerint Simon Gábor ráadásul rosszul éli meg volt párttársainak az ügyben tanúsított viselkedését. A lap úgy tudja: a volt szocialista képviselő egy mellé helyezett zárkaügynöknek arról beszélt, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc tudtak a százmilliókról.

Simon Gábor ügyvédje szerint bár az MSZP volt elnökhelyettese sanyarú körülmények között van, jól viseli a fogva tartást. Nagy István az ATV csütörtök esti műsorában azt is mondta: nem igaz, hogy védence megtört volna.

Sajtóhírek szerint a két hete elhunyt Welsz Tamás lehetett Simon Gábor pénzügyi bizalmasa, és az állítólag remek szocialista kapcsolatokkal rendelkező vállalkozó szerezhette azt a hamis afrikai útlevelet, amivel a gyanú szerint titkos budapesti számlát nyitottak.Simon Gábor saját kérésére vallomást tett az ügyészségen - erről tájékoztatta ügyvédje péntek délután a Népszavát. A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele és nem is kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát. A cikkben arról nincs szó, hogy Simon Gábor vallomásában beszélt-e vagyona eredetéről.A Fidesz szóvivője szerint az emberek többsége úgy gondolja, hogy Mesterházy Attila tudott Simon Gábor százmillióiról. Zsigó Róbert azt mondta: a szocialisták érdeke is az lenne, hogy végre tisztázzák magukat az ügyben. "Nem tudnak válaszolni azokra a kérdésekre, amelyeket most már hetek óta fölteszünk: kinek a százmillióit hordozta Simon Gábor, hogy kinek lehetnek még ilyen bankszámlái, hogy mi történt valójában?” – vetette fel Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.Mesterházy Attilát kampánykörútja pénteki, váci állomásán nem lehetett kérdezni a Simon-ügyről. Korábban többször kijelentette: Simon Gábor titkos vagyona nem pártpénz. Azt is mondta, hogy az MSZP-nek is az az érdeke, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.Simon ügyvédjének interjúja a szombati NépszavábanSaját kérésére tett vallomást pénteken Simon Gábor az ügyészségi nyomozók előtt; elmondta, soha nem volt bissau-guineai útlevele - se igazi, sem hamisított -, továbbá soha nem kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát, a MagNet Bankban pedig nem is járt - írta szombati számában a Népszava.A volt politikus ügyvédje, Nagy István a lapnak elmondta: mivel Simon előzetes letartóztatásának egyik fő indoka az állítólagos útlevél volt, bizonyítási indítványokat tett ezzel kapcsolatban. Kérte, hogy az ügyészség nyilatkoztassa a MagNet Bank alkalmazottait, látták-e Simont a bankban, másrészt hogy a vádhatóság foglalja le a pénzintézet biztonsági kameráinak felvételeit bizonyítékként. Azt is kérte, hogy az ügyészség - ha valóban lefoglalták az útlevelet - mutassa azt be neki.A lap a védőre hivatkozva azt írta: Simont pénteken nem gyanúsították meg újabb bűncselekménnyel, az elmúlt napok új híreiről - a további külföldi bankszámlák, Simon állítólagos fecsegése a fogdaügynöknek - pedig szó sem esett. Az ügyész kérdésére, hogy Magyarországon kívül más államnak állampolgára-e, más állam útlevelével rendelkezik-e, Simon nemmel felelt - írták.

-hirado.hu-

Kapcsolódó cikkeink

Simon-ügy - Feljelentést tett a Jobbik

Bűnszervezetben részvétel, hivatali vesztegetés, illetve különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tett a Jobbik ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségnél Simon Gábor ügyében, akiről a Magyar Nemzet azt írta, 240...

Simon-ügy: a Jobbik bűnszervezetben való részvétel miatt tett feljelentést

A Jobbik nem tartja elegendőnek, hogy Simon Gábor ellen csupán adócsalás és okirat-hamisítás miatt folyik eljárás, ezért feljelentést tettek bűnszervezetben való részvétel miatt - közölte a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón.

 

Simon-ügy: a mentelmi bizottság szerint szándékos volt a valótlan adatközlés

A szocialista képviselő e-mailben közölte a testület elnökével, hogy nem jelenik meg a mai ülésen és még a nap folyamán lemond parlamenti mandátumáról. Az MSZP szerint Simon lemondásával megszűnik a parlament vizsgálati hatásköre.

Gyanúsítottként hallgatták ki Simon Gábort

Adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt hallgatta ki gyanúsítottként az ügyészség Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt - tájékoztatta az MTI-t Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden.

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan