Soha ennyi pénz nem volt a magyar sportban

Téma: 

A jövő évi tervek mintegy 20-21 milliárd forintot különíthetnek el a sporttámogatásokra a központi költségvetésben.
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatója után újságírói kérdésre kifejtette: az ezt érintő költségvetési vita ugyan még nem kezdődött el, de a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatásával együtt nagyjából 20-21 milliárd forint juthat a sport területére.
“Ha ehhez hozzászámítjuk a több tízmilliárd forintos TAO-s pénzeket, akkor azt kell hogy mondjam, talán soha ennyi pénz nem volt a sportban” – fogalmazott az államtitkár.
Simicskó István elmondta: eddig mintegy 33,5 milliárd forintnyi kifizetés teljesült az öt látvány-csapatsportág számára. Jelenleg a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong juthat hozzá a társaságiadó-kedvezményből befolyó összegekhez. “Ez a támogatási rendszer is jól mutatja, hogy sportbarát kormánya van Magyarországnak” – tette hozzá.
Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy mintegy 10-15 milliárd forint állami támogatásban részesül az a 14 sportági szakszövetség, amelynek vezetőit múlt héten fogadta Orbán Viktor miniszterelnök. Az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpározás, a korcsolyázás, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás nem jut hozzá a TAO-ból a látványsportágakhoz befolyó összegekhez.

mti

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Németh Szilárd államtitkár felidézte, jövőre mintegy 513 milliárd forint lesz a honvédelmi költségvetés. Azt is elmondta: ebből 150 milliárd forintot fordítanak haderőfejlesztésre.

illusztráció. hirado.hu

Új nyári rekordot ért el kedden az ország áramigénye, sőt megközelítette a télit is - írta a Világgazdaság és a Napi Gazdaság szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) alapításának 650. évfordulója alkalmából tartott ünnepi tanévnyitón Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: az egyetem születésnapja az idei évtől a magyar felsőoktatás napja is.

MTI/EPA/Carsten Koall

Vasárnap kezdődik a szövetségi parlamenti választás Németországban: reggel 8-tól este hatig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek.

2020. november 26., csütörtök, Virág