A spanyol partok jelenthetik az új migrációs útvonalat

Téma: 

A Migrációkutató Intézet kutatója szerint a spanyol partok felé vezethet az illegális migráció új útvonala.

Klopfer Ádám az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában felidézte: az olaszországi hotspotok gyakorlatilag megteltek, ezért az olasz kormány bejelentette, hogy nem engedhet be több hajót a kikötőkbe.

EPA

A kutató azt mondta: a földközi-tengeri migrációt embercsempészek, bűnszervezetek irányítják, ezért, hogy az üzlet megmaradjon, kénytelenek új útvonalakat keresni.

Ez lehet most a spanyol partvonal – fejtette ki Klopfer Ádám, hozzátéve: jelenleg Andalúziát érinti a migrációs hullám. Klopfer Ádám kitért arra is, hogy a bevándorlók integrációja mindig nehéz kérdés: több évbe telik és rengeteg pénzbe kerül. Hozzátette: Németországban is küzdenek ezzel, holott ott rengeteg pénzt költöttek erre.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI/Kovács Attila

Nem számít magasnak a Spanyolországba érkező menedékkérők száma, ezért nincs is szükség a Franciaországgal közös schengeni belső határ ellenőrzésére az új spanyol kormány külügyminisztere szerint.

elpais.com

Beiktatták hivatalába az új spanyol kormányt. A szocialista kabinet 17 minisztere csütörtökön tette le hivatali esküjét VI. Fülöp király jelenlétében a Madrid melletti Zarzuela-palotában.

EPA

Egy hónapos ultimátumot kapott Pedro Sánchez spanyol kormányfő Quim Torra katalán elnöktől kedden, hogy konkrét javaslattal álljon elő a katalán önrendelkezés gyakorlásával kapcsolatban. A spanyol kormányszóvivő elutasította az ultimátumot.

http://upload.wikimedia.org/

Tizenegy év után újra spanyol katonák vannak Irakban, akik az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet ellen létrehozott nemzetközi koalíció tagjaként azért érkeztek a közel-keleti országba, hogy különleges műveletekre képezzék ki az iraki hadsereg tagjait - írta az...

2019. december 10., kedd, Judit