Szabadtéri évadnyitánnyal indítja a szezont az Operaház

Téma: 

Az Otello-bemutatót körbefonva, nagyszabású szabadtéri évadnyitánnyal indítja a szezont a Magyar Állami Operaház.

    A Szfinx-teraszon 14 órától látható Donizetti egyfelvonásos vígoperája, a Bolondokháza, 16 órától Menotti A telefon című vígjátéka kerül itt színre, majd 17 órától hivatalosan is kezdetét veszi a 2015/2016-os operaszezon.

http://www.opera.hu/    Az első előadás előtt elfoglalják az épületet a művészek, akik ezúttal veterán autókkal érkeznek az évad repertoárján lévő operák híres szereplőinek jelmezeiben. Az Andrássy úton kialakított 1200 fős nézőtérről követhető kivetítőn az első bemutató, az Otello, amelynek szünetében a Magyar Nemzeti Balett művészeinek tánc show-ja látható a nagyszínpadon. A shakespeare-i dráma ihlette Reflexiók című előadást az Operaház balettkarának művészei - Starostina Kristina, Gould Danielle és Kekalo Iurii - koreografálták.

    Az Operaház Shakespeare-évadát nyitó Otellót a világhírű olasz rendező, Stefano Poda állítja színpadra. A címszerepet a mexikói Rafael Rojas, Desdemonát Létay Kiss Gabriella, Jagót Kálmándi Mihály alakítja.

    Az Otello után Gábor Éva Mária, Pál Gábor, Loránt Demeter és Nagy Gábor tervei alapján különleges videóinstallációk díszítik az Operaház épületét, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének együttműködésével. 

    A szabadtéri évadnyitány kezdetén köszöntő beszédet mond Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

Az első idei hajójárat, a Szigliget érkezik a balatonfüredi kikötőbe 2013. március 30-án

A januári nyolcszázalékos után nem tervez újabb áremelést a Magyar Hajózási Zrt.

Folyamatosan és látványosan emelkedik a Balaton vízszintje, az utóbbi napokban az átlagosnál jelentősen több csapadék miatt a tó már átlépte a 90 centiméteres lélektani határt. Minden remény megvan arra, hogy a nyári szezonra optimális lesz a tó vízállása.

Siófok volt az idén a legnépszerűbb nyaralási célpont az országban a szallas.hu adatai alapján.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

Az idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején kezdődik a parlagfűszezon. Az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

 

2020. október 25., vasárnap, Blanka,Bianka