Százával hirdetnek állást a bankok

Téma: 

Vége a leépítéseknek a hitelintézeti szektorban; hétszáznál több állást hirdetnek a bankok - írja a Világgazdaság.

Felidézve, hogy a szektor alkalmazottainak száma – 37 ezer 800-at alig meghaladó adattal – 2014 végén érte el mélypontját.

MTI Fotó Marjai János

Jelenleg a Budapest Bank honlapján közel kétszáz álláshirdetés található, az UniCredit 112, az Erste Bank 88, míg a KandH 76, a Citibank 73, a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező OTP Bank pedig 47 pozíciót hirdet.

A CIB, az FHB és a Raiffeisen is mintegy 40 betöltetlen állást hirdet.

Forrás: hirado.hu, Világgazdaság

Kép: MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Illyés Tibor

Idén is pályázatokat hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet a külhoni magyar nyelvű közoktatás megerősítésére. A pedagógus szervezetek és iskolák augusztus 21-ig igényelhetnek támogatást.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a Fidesz frakcióvezetője, ha a bankok összehangolják a pénzügyi tranzakciós illeték áthárítását az ügyfelekre.

Nem ez a bankok első stiklije

A bankok át akarják hárítani az ingyenes készpénzfelvétel többletterheit az ügyfelekre, ezt azonban meg fogjuk akadályozni - mondta a fideszes politikus, aki szerint a pénzintézeteknek nem ez az első stiklijük, korábban a devizahitelekben rángatták bele az embereket...

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Százmilliós összegeket fizethetnek vissza a bankok az utazási irodáknak, miután négy és fél évvel a Malév csődje után precedenssel is felérő győzelmet aratott a K&H Bank ellen az STA Travel utazási iroda - írja a Népszabadság.

2020. szeptember 24., csütörtök, Gellért,Mercédesz