Székesfehérvár: hatástalanították a bombát - mindenki visszatérhetett otthonába

Téma: 

A katonák 15 órakor fejeztek be munkájukat, a hatástalanított gránátot speciális járműre tették, majd rendőri felvezetéssel elszállították Székesfehérvárról. A robbanótest elszállítását követően az útlezárásokat megszűntették a járőrök. A jármű és gyalogos forgalom ezt követően megindult, mindenki visszatérhetett otthonába.

A második világháborús bombát elszállították a tűzszerészek - közölte a székesfehérvári járási védelmi bizottság.Az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje korábban azt közölte, hogy a tűzszerészek kiszerelték a 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát gyújtószerkezetét, és úgy döntöttek, hogy a detonátort a helyszínen semmisítik meg. Várkonyi Melinda elmondta, hogy a megsemmisítés csak kisebb hanghatással járt.

Hozzátette: az óvodaudvar műszeres átvizsgálása megtörtént, a robbanótest mellett négy gyalogsági lőszert és üres hüvelyeket találtak. Más nagy robbanótest nem került elő.

A Rákóczi úti Mancz János Óvoda kertjében szerdán földmunkák közben talált robbanótest miatt tízezer embert telepítettek ki Székesfehérváron. A kitelepítésben 260-an vettek részt: katonák, rendőrök és polgárőrök.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Mohai Balázs

Magyarország elvárja, hogy mindenki tartsa tiszteletben a magyarok döntését - szögezte le Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2021. március 2., kedd, Lujza