Szeptember elsejétől indul a posta elektronikus kézbesítési rendszere

Téma: 

Még több levél válik követhetővé a posta szeptember elsejétől induló elektronikus kézbesítési rendszere által – közölte a Magyar Posta Zrt. szóvivője csütörtökön az M1-en.

 

A postások ipari mobiltelefonok segítségével adnak majd jelzést a levél státuszáról – magyarázta Panulin Ildikó.

hirado.hu

Mint mondta, az országban 2900 olyan kézbesítőjárás van, ahol viszonylag nagy a küldeményszám, az újítás révén pedig az itt dolgozó postások a küldemények átvételekor nem kézzel, hanem egy mobil nyomtató segítségével töltetik majd ki a formanyomtatványokat.

Hozzátette: az ajánlott és a hivatalos levelek már év eleje óta követhetők.

Panulin Ildikó kitért a posta várható fejlesztéseire, azt mondta pár éven belül a címzettek már automatikus online értesítést kapnak arról, ha könyvelt levelet adnak fel nekik.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Januártól elektronikus lesz az építési engedélyek dokumentációs rendszere.

Jövő szeptember 1-jén indul majd az önkéntes feliratkozás a 2014-es választásra, ezenkívül megszűnik a kampánycsend, továbbá átalakul a kampányfinanszírozás rendszere – közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn, amikor újságírók előtt ismertette a...

Holnaptól nincs készpénz kifizetés a Posta előtt Miskolcon

"

Addig piszkálták a segélyesek a pénzes postásokat, míg azok
ki nem borultak. Mostantól vagy meg kell várniuk otthon a kézbesítőt,
vagy bemenni a postára.

MTI-fotó Honéczy Barnabás

November 15-től csak a szerződéssel nem rendelkező üzleti partnereinél limitálta két csomagterméknél (MPL Üzleti csomag és MPL Netcsomag) a feladási mennyiséget. A változtatás az egyetemes postai szolgáltatást nem érinti – áll a cég közleményében.

2019. december 16., hétfő, Etelka,Aletta