Szijjártó: Magyarország nyitott a Kelet és Nyugat együttműködésére

Téma: 

A tavalyi adatok alapján a keleti és a nyugati befektetők egyaránt bíznak a magyar gazdaságban, az ország ezért továbbra is nyitott a két világrész belföldi együttműködésére – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az Év Befektetője 2019 díjátadó gálán.

 

Szijjártó Péter a magyar gazdaság kiegyensúlyozottságával és gyors alkalmazkodásával magyarázta, hogy a beruházások értéke tavaly csaknem 350 milliárd forinttal haladta meg a 2018-as csúcsot.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A befektetéspolitikát a világgazdasági környezethez kell igazítani, a kormány ennek megfelelően a munkahelyteremtés után a technológiaintenzitást helyezte előtérbe – tette hozzá.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) vezérigazgatója mozgalmas és eredményes évnek nevezte a tavalyit, kiemelve, hogy a befektetések 24 százalékkal haladták meg a 2018-as értéket.  Ésik Róbert közölte, hogy Magyarország idén is a minőséget tartja szem előtt a befektetések támogatásakor.

Az új gyártási kapacitásokat a termelékenység, a szolgáltatásokat a vidék egyetemi városaival kötött együttműködések határozhatják meg 2020-ban – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az amerikai, energiagazdálkodásra specializálódott cég jelenleg Budapesten és Győrben már 350 munkavállalót foglalkoztat, az új központtal 2016 végéig mintegy 500-ra nő magyarországi alkalmazottai száma.Budapesten nyitott üzleti szolgáltató központot az...

Kanada nyitott marad a legális bevándorlók előtt, de továbbra is visszaküldi az elutasított menedékkérőket.

2020. augusztus 3., hétfő, Hermina