Szijjártó: A nemzeti energiastratégiák meghatározását nemzeti hatáskörben kell tartani

Téma: 

A nemzeti energiastratégiák meghatározását nemzeti hatáskörben kell tartani - értett egyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Philip Hammond brit külügyminiszter kettejük csütörtöki pozsonyi találkozóján.

    A megbeszélést a visegrádi négyek és a Nyugat-Balkán országainak Pozsonyban tartandó külügyminiszteri találkozója előtt folytatták le. Szijjártó Péter kulcsfontosságú energiapolitikai kérdésekről tárgyalt - a szlovák külügyminiszter meghívására Pozsonyba látogató - Philip Hammonddal.    Az egyeztetésről Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon elmondta: Magyarország és Nagy Britannia nagyon sok területen közös álláspontot képvisel. Ezek közül kiemelte: egyetértettek abban, hogy Európának csökkentenie kell energiafüggőségét és abban is, hogy a nemzeti energiastratégiák meghatározását nemzeti hatáskörben kell tartani.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

„Addig van hazánk, amíg hiszünk abban, hogy sikerre tudjuk vinni nemzeti ügyeinket” – hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, az aradi vértanúk emlékére rendezett ünnepségen.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba