Szili: A Gyurcsány-beszéd mindent elárult

Téma: 

A gyűlölet meghatározta kétpólusú politikában sokkal hangosabban kellene szót emelni a higgadt, kiegyensúlyozott politikai stílusért - véli a KTI elnöke, aki szerint nagyon sokatmondó, hogy a balliberális oldalon a hétvégén nem a miniszterelnök-jelölt, hanem Gyurcsány Ferenc szólalt fel.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságét Néppárt elnöke a realitások alapján egy 15 százalékos választási eredménnyel már elégetett lenne. Szili Katalin a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában azt mondta, úgy látja, ebben a gyűlölet meghatározta kétpólusú politikában sokkal hangosabban kellene szót emelni a higgadt, kiegyensúlyozott politikai stílusért, amelyet a KTI célul tűzött ki, amikor tízpontos programját megfogalmazta, és értékszövetséget kötött több civil szervezettel.

A politikában ma minden fekete és fehér, színárnyalatok nincsenek, a közbeszéd pedig nem azokról szól, akiknek az életén változtatni kellene – tette hozzá a politikus, aki a párturalom helyett civil demokráciát sürget. A KTI programja éppen ezért társadalmi párbeszédet és elsősorban civilekből, kamarákból, köztestületekből, szövetségekből, egyházakból álló második kamarát javasol, bevezetnék a visszahívhatóság intézményét, és elővennék a pártfinanszírozás, a vagyonvizsgálatok kérdését is. Mindehhez már a kész jogszabályi javaslataik is megvannak - hangsúlyozta. A KTI másik csomagja a méltó emberi életért született, és az adópolitikától kezdve a devizahitelesek, kényszervállalkozók, közmunkások problémáin keresztül egészen a nyugdíjakig igyekszik választ adni a sokakat érintő kérdésekre - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc szombati évértékelő beszédéről Szili Katalin a keddi 180 percben azt mondta, nagyon sokatmondó, hogy a balliberális oldalon nem a miniszterelnök-jelölt, hanem a volt kormányfő szólalt fel, aki ezzel saját pozícióját is meghatározta. Szerinte a szónok személye egyértelműen jelezte a szavak és a gyakorlat közti ellentmondást, és kifejezte, ki lehet a balliberális oldal igazi vezetője.

-hirado.hu-

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel – hangsúlyozta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtést is népszerűsítette.

Szili: a korszakváltást hirdetők okozzák az újabb fideszes kétharmadot

Szili Katalin szerint a korszakváltást követelők vissza akarnak hozni egy régi korszakot.

2021. január 22., péntek, Vince,Artúr