Szili: a korszakváltást hirdetők okozzák az újabb fideszes kétharmadot

Téma: 

Szili Katalin szerint a korszakváltást követelők vissza akarnak hozni egy régi korszakot. Ez a politikai erő személyeiben nem jeleníti meg a korszakváltást, és ez egy újabb fideszes kétharmadot eredményezhet - vélte a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke, aki szerint a köteles bekiabálás megengedhetetlen.

A balliberális oldal nem jelenik meg egy koherens programmal, melyből a választók tudnák, ezek a politikusok mit képviselnek – jelentette ki Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: eddig mindig nagy kritikát kaptak a jelenlegi kormánypártok az „egy a tábor, egy a zászló” jelszó miatt, ugyanakkor azt látni, hogy ugyanezt a folyamatot kívánja megvalósítani a jelenlegi ellenzék, melynek egyetlen hívószava van, miszerint a mostani kormányt el kell küldeni. Huszonöt évvel a rendszerváltás után nem elegendő ennyit mondani, hanem látni kell azt is, milyen igazságtalanságok jelentek meg az elmúlt negyedszázadban, és emellé egy világképet is oda kell tenni – fogalmazott Szili Katalin.Felhívta a figyelmet arra: az elmúlt 25 év kétharmadán a két legnagyobb politikai erő vezette végig az országot, és érzékelhető, hogy az emberek csalódottak.

Akik ma korszakváltást hirdetnek, azok újra vissza akarnak hozni egy régi korszakot. Ennek megvan az a veszélye, hogy ez a politikai erő, mivel személyeiben nem jeleníti meg a korszakváltást, okozója lesz egy újabb fideszes kétharmadnak – fogalmazott a politikus.

Annak kapcsán, hogy az MSZP hétvégi kampányrendezvényén Mesterházy Attila pártelnök beszéde alatt Mészáros Lőrincz felcsúti polgármester neve hallatán a közönség soraiból valaki azt kiabálta be, hogy „kötelet”, Szili Katalin azt mondta: ez a politikai gyűlöletet jelzi, ami megengedhetetlen. Ha valaki demokrata, az ilyet nem mond, tiszteli a másikban azt, hogy más a világlátása. Szerinte az ilyen esetek mutatják azt, hogy előbb-utóbb szükséges Magyarország egyfajta konszolidálása, ez a gyűlölet ugyanis fenntarthatatlan, csak az ország fogja kárát látni.

-hirado.hu-

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel – hangsúlyozta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtést is népszerűsítette.

Szili: A Gyurcsány-beszéd mindent elárult

A gyűlölet meghatározta kétpólusú politikában sokkal hangosabban kellene szót emelni a higgadt, kiegyensúlyozott politikai stílusért - véli a KTI elnöke, aki szerint nagyon sokatmondó, hogy a balliberális oldalon a hétvégén nem a miniszterelnök-jelölt, hanem Gyurcsány...

Úgy látják, az "haszontalan", és nem old meg semmit a Quaestor-károsultak problémájából. Szigetvári Viktor pártelnök szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek van felelőssége van az ügyben, mert nem intézkedett időben, és ezzel méltatlanná vált a pozíciójára.

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida