Szögi Lajos gyilkosainak 46 milliót és kamatait kell megfizetniük

Téma: 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egyetemlegesen 46 millió forint és annak kamatai megfizetésére kötelezte az Olaszliszkán halálra vert Szögi Lajos tiszavasvári tanár gyilkosait a hozzátartozók által indított kártérítési perben szerdán Nyíregyházán.Az elsőfokú, nem jogerős ítéletben Kocsis Ottília tanácsvezető bíró a gyilkosságért büntetésüket töltő nyolc alperest mintegy 400 000 forint rongálási kár és több mint 1,7 millió forint perrel kapcsolatos költség 15 napon belüli megfizetésére is kötelezte.Szögi Lajost 2006. október 15-én a Borsod megyei Olaszliszkán gyermekei szeme láttára verték agyon. A tragédia előzménye az volt, hogy a tanár autója előtt egy kislány a társával átszaladt az úton, majd az árok szélén elesett. Szögi Lajos megállt, hogy megnézze, megsérült-e a gyermek, ekkor azonban a vélt baleset miatt a hozzátartozók kirángatták a járműből és halálra verték. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint az Orbán-kormány is meg fog állapodni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), de a Gyurcsány-kabinettel ellentétben a mostani kormányzat kiáll az ország érdekeiért.

Tűz ütött ki Miskolcon, az  Aulich Lajos utca egyik ikerházában

Tűz ütött ki Miskolcon, az Aulich Lajos utca egyik ikerházában szombaton este. A lángok fél nyolc körül csaptak fel, s bár a tűzoltók hamar kiértek, csak egy órás birkózás tudták eloltani a tüzet.

Fidesz: Korózs Lajos annyira hiteles, mint Simon Gábor

A Fidesz szerint Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a szegénységügyet illetően annyira hiteles, mint a "titokban százmilliós vagyont gyűjtögető Simon Gábor".

A megyei önkormányzat közgyűlése nevében dr. Mengyi Roland koszorúzott

Kossuth Lajos születésének 211. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak szombaton a néhai kormányzó szülőfalujában, Monokon. A magyar történelem egyik legnagyobb államférfija szobra előtt dr.

2019. július 20., szombat, Illés