Szombaton ismét nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

Téma: 

Szombaton ismét nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint szombaton az UV-B sugárzás elérheti a 7,8-es értéket. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.    A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon.

title]    A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a http://www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b/ weboldalon.    Az előrejelzés szerint szombaton országszerte sok lesz a napsütés, de nyugaton és északon délután, este helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16 Celsius-fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben hűvösebb, északnyugaton enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között valószínű.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Figyelmeztetést adtak ki-erős UV sugárzás várható szombaton

Szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

Pénteken az ország déli, délkeleti részén újra meghaladja majd a hőmérséklet a 30 fokot, szombaton viszont eléri az országot egy markáns hidegfront, amely többnapos lehűlést hoz – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek.

Fotó: ÉM-archív

A szombaton este Sályba érkező mentők egyik tagja elmondta, hogy is történtek a dolgok…

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Több mint harminc éve március 14-én tartják a nemzetközi pí-napot, amely idén először a matematika világnapja is.

 

2020. december 3., csütörtök, Ferenc