A tavalyi zárszámadást tárgyalja a Tisztelt Ház

Írta: itv , - Frissítve: 15th October, 2017 - 1:39pm

Téma: 

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők kedden kilenc javaslatról szavaznak, szerdán a jegybank tavalyi beszámolóját, csütörtökön pedig a 2016-os zárszámadást tárgyalják.

Az ülés ezúttal is hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációk ezután két órában, az azonnali kérdések és válaszok pedig hatvan percben hangozhatnak el.

hirado.hu

A parlament kedden Gárdonyi Gézára emlékezik a napirend előtti felszólalásokat is megelőzően, majd határozathozatalok következnek.

Az Országgyűlés ekkor fogadhatja el a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvényjavaslatot, továbbá módosíthatja a belügyi feladatokat, a termékdíjat, a csődeljárást, a polgári perrendtartást és a tisztességtelen piaci magatartást érintő jogszabályokat.

A szavazások után a gyermekek fokozottabb védelme érdekében benyújtott fideszes törvénymódosító javaslatról, valamint a Waclaw Felczak Alapítvány létrehozását biztosító indítványról is általános vita kezdődhet.

A Ház szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016-os üzleti beszámolóját tárgyalhatja elsőként, majd egyebek mellett a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről szóló javaslat is terítékre kerülhet.

A csütörtöki ülésnap a magyar-bolgár barátság napjára történő emlékezéssel kezdődhet, a képviselők ezt követően kezdhetik tárgyalni a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről szóló fideszes határozati javaslatot, amit a tavalyi költségvetés zárszámadásáról szóló általános vita követ.

A parlament október 24-én, kedden kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be aktuális ülését.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink