Tavaszra lehet döntés az esetleges víz- és szemétdíjcsökkentésről

Téma: 

A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, hogy a más szolgáltatások, így például a vízdíj, vagy szemétszállítási díj esetében is vizsgálják, hogyan lehet mérsékelni a családok terheit.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Fónagy János a Duna Közbeszéd című műsorában beszélt először arról, hogy a kormány nem csak a három energiahordozó - az áram, a gáz, és a távhő - esetében tekintik át a a rezsicsökkentés lehetőségeit.

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője Az Estében megerősítette, hogy a kormány alapvetően elkötelezett a rezsicsökkentés mellett. Az energiahordozók mellett a csatornadíjak, a vízdíjak és a szemétszállítási díjak esetében is vizsgálják - visszamenőlegesen is - az árak alakulását, és az első tapasztalatok azt mutatják, hogy 2002 és 2010 között ezeken a területeken ugyanolyan "energikus növekedés" következett be, mint a villamosenergiánál vagy a gáz áránál. Sok helyen több mint két és félszeresére emelkedtek a tarifák, ezért itt is van helye annak, hogy az árakat felülvizsgálják, de végleges döntés csak tavaszra várható - tette hozzá a frakcióvezető.
A politkus elmondta azt is, hogy a Fidesz azt szerezné, ha a korábban elhatározott tíz százalékos rezsicsökkentés minden háztartáshoz eljutna, ezért arra kérte Németh Szilárdot, a frakció ezzel megbízott munkacsoportjának vezetőjét, hogy legkésőbb március végéig járjanak minden fogyasztói panasz végére.

Rogán Antalt Az estében faggatták a tranzakciós illeték ügyfelekre való áthárításáról is, amellyel kapcsolatban a politikus kijelentette: a kezükben lévő összes eszközzel határozottan fel fognak lépni ez ellen.

hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

AP

Lengyelország a Magyarországgal szembeni esetleges szankciók ellen fog szavazni az európai intézményrendszer különböző fórumain – közölte a lengyel külügyminisztérium szerdán.

Kanada bár támogatna egy nemzetközi katonai akciót Szíriával szemben, abban nem fog tevékenyen részt venni - közölte Stephen Harper kanadai kormányfő a Washingtonnal való egyeztetést követően csütörtökön.

zaol.hu

Az elektronikus cigarettát csak ott lehet használni, ahol dohányozni is lehet, automatából az ilyen eszköz, illetve az utántöltő patronja sem árusítható, a forgalomba hozatalát pedig fél évvel korábban be kell jelenteni - egyebek mellett ezeket tartalmazza az az...

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan