Télen is alkalmazzák a közfoglalkoztatottakat

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 16th October, 2013 - 10:57am

Téma: 

Az idén a magyar gazdaság teljesítőképességének köszönhetően lehetővé válik, hogy továbbfoglalkoztassák a közfoglalkoztatottakat, így több mint 200 ezer ember képzéssel, munkával tölti majd a telet - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amelyben a kabinet keddi döntéseiről számolt be.

A kormány kedden arról is döntött, hogy a mindennapos testnevelés kapcsán elindul a testnevelő tanárok képzésének második köre. Újabb ezer testnevelő tanár vesz részt a központi költségvetés által finanszírozott továbbképzésen, s újabb iskolák jutnak hozzá a mindennapos testnevelés programjához szükséges eszközökhöz - ismertette a kormányszóvivő.

Ezen felül arról is döntés született, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak kötelezően integrálnia kell a tanuszodákat az oktatásba - mondta Giró-Szász András, megjegyezve, hogy azokon a településeken, ahol van tanuszoda, ott a köznevelés keretein belül az általános iskola végére minden tanulót meg kell tanítani úszni.

Giró-Szász András elmondta, hogy a keddi kormányülésen sok olyan dologról volt szó, amely az emberek mindennapjait érinti, köztük az adótörvényekről is. Hangsúlyozta, hogy a magyar adórendszer stabil, ezért amikor arról beszélnek, hogy a kormányzat tovább egyszerűsítette az adórendszert, kisebb finomításokról van szó.

Kedden az adózás területén számtalan kisebb-nagyobb lépéssel kapcsolatban született döntés, és az ezzel kapcsolatos további kérdéseket a következő ülésén vitatja majd meg a kormány - mondta a kormányszóvivő.

Kapcsolódó cikkeink