A térség legjobb haderejévé tenné Magyar Honvédséget a honvédelmi miniszter

Téma: 

A közép-európai térség legjobb haderejévé kell válnia a Magyar Honvédségnek – mondta a honvédelmi miniszter az M1 kedd esti műsorában.

Benkő Tibor, aki kedden tartotta éves értékelő és feladatmegszabó értekezletét, az M1-en úgy fogalmazott: a honvédség a katonák egyéni felszerelését és a haditechnikai eszközeit egyaránt modernizálja.
 
MTI Fotó Szigetváry Zsolt
 

A miniszter kiemelte: nem szabad azzal foglalkozni, hogy a lemaradást pótolják. Előrébb kell tekinteni, olyan innovációt kell bevonni a Magyar Honvédség fejlesztésébe, amely a jövő kihívásainak megfelel – mondta, példaként említve, hogy a kibertérben is kutatás-fejlesztésre van szükség. Ezért is hozták létre a kiberhadműveleti központot a Magyar Honvédségben, s folyamatban van a kiberakadémia megalakítása.

Benkő Tibor leszögezte: olyan honvédséget kell építeni, amely az ország védelmi képességét szolgálja. Olyan képességet kell fejlesztenünk, amely Magyarország biztonságát szolgálja – közölte. A miniszter a feladatok közül kiemelte a fiatalok megszólítását, amelynek egyik fontos eleme a honvédségi életpályamodell felvázolása.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Szigetváry Zsolt

 

Kapcsolódó cikkeink

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett évzáró gála és év sportolója ünnepségen Váczi Anita az év legjobb paralimpiai női versenyzője kitüntető címet vehette át! Edzője: Jancsár László.

Elhunyt Für Lajos volt honvédelmi miniszter október 22-én, kedden hajnalban a budapesti Honvédkórházban - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t. Für Lajos 82 éves volt.

Holtverseny lesiklásban, Miklós Edit minden idők legjobb magyar eredményét érte el

Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi sí eredményét elérve a hetedik helyen végzett lesiklásban a téli olimpián; a versenyszámban először alakult ki holtverseny az élen. Berecz Anna 35. lett.

2019. július 23., kedd, Lenke