A tervek szerint halad az M3-as új szakaszának építése

Téma: 

Az ütemterv szerint halad az M3-as autópálya új, Őr és Vásárosnamény közötti szakaszának kivitelezése, a sztrádaszakaszt 2014 őszén adják át a forgalomnak - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő  Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Loppert Dániel a munkák állásáról szólva elmondta, a teljes szakaszon elkészült a földmű, a gázszállító vezeték kiváltását pedig mintegy egy kilométeres szakaszon már elvégezték. A hat híd közül négynél már megtörtént a gerendák beemelése, a munkálatok tavasszal folytatódnak.

    A keresztező utak építése folyamatban van, a sztráda nagy részén pedig már ráépítették az alaprétegre az első aszfaltréteget, tavasszal a kopóréteg beépítésével folytatódnak a munkálatok. Jövő nyáron kezdik el a szalagkorlátnak és a forgalomtechnikai elemeknek a telepítését, valamint a vadvédő kerítés kiépítését - ismertette.    Loppert Dániel hozzátette, a kivitelező jelenleg a téli üzemmódra készül fel, ennek keretében kiépítik például a várható csapadék ellen az ideiglenes vízelvezetéseket és lezárják az elkészült burkolatokat.    A 11,9 kilométer hosszú, kétszer két sávos autópálya a megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól. A kivitelezést az M3 Kraszna 2012 Konzorcium végzi nettó 15,4 milliárd forint értékben. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.

Kapcsolódó cikkeink

AP

Jól halad a Közép-Amerikából érkező bevándorlási hullám megfékezésére kidolgozott rövidtávú terv megvalósítása – jelentette ki szerdán Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund