Thürmer Gyula polgármester lenne

Téma: 

A Magyar Munkáspárt elnöke a párt jelöltjeként indul a polgármesteri posztért Salgótarjánban.

Thürmer Gyula pártja önálló jelöltjeként indul a február 28-i polgármester-választáson. A Magyar Munkáspárt azért döntött személye mellett, mert országos jelentőségű kérdésnek tartják, hogy ki irányíthatja a megyei jogú várost.

MTI Fotó"Salgótarjánban szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott" - fogalmazott  a pártelnök, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban erről közvélemény-kutatást is végeztek a városban.Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Munkáspárt 1990 után több cikluson keresztül is részt vett Salgótarján irányításában, szerinte a mai gondok egy része is ebből az időszakból származik."Friss erőre van szükség Salgótarjánban, hiszen az intézményeket elvitték, az ipar leépült, fiatalok nélkül maradt a város és a megye is. Azt szeretnénk, ha Salgótarján sorsáról nem párt- és érdekcsoportok döntenének, hanem a helyiek" - fogalmazott Thürmer Gyula.Kifejtette, hogy megválasztása esetén népi dolgozói fórumot hozna létre és a helyiek megkérdezése nélkül nem döntene a fontos kérdésekben. A fejlesztési elképzelések közül a munkahelyteremtést nevezte a legfontosabbnak, valamint a felsőfokú képzés újraindítását.Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert Dóra Ottó, Salgótarján 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015. november 29-én elhunyt.Forrás: MTIKép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Ma délelőtt vesznek végső búcsút Horn Gyulától, Magyarország volt miniszterelnökétől a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

A magyar tejágazat megerősítése a cél, mielőtt várhatóan 2015-ben megszűnik az unióban a tejkvóta-rendszer - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára hétfőn az MTI-nek.

1932. július 5. – 2013. június 19.

Életének 81. évében meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök. A kormány részvétét és együttérzését fejezte ki az elhunyt családjának. Horn Gyula 1989 májusától 1990 májusáig a Németh-kormány külügyminisztere volt.

Románia egyesülése Moldova Köztársasággal már nem valósítható meg és nem is igazán kívánatos dolog. A moldovaiaknak csak 15 százaléka szeretné, Románia pedig nem engedhetné meg magának azt az óriási számlát, amit Európa legszegényebb államának átvétele jelentene.

2021. március 1., hétfő, Albin