Thürmer: Gyurcsányék eladták a baloldali eszmét

Téma: 

A Munkáspárt elnöke szerint egyedül az ő szervezete képviseli a baloldali eszmét. Mint Thürmer Gyula a köztévében fogalmazott: az MSZP, Gyurcsányék és az összes többi eladta a baloldali eszmeiséget gazdagok kedvéért.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének hétvégi beszéde egyfajta keveréke volt Gogol Egy őrült naplója című egyszemélyes darabjának és valami budapesti kabarétréfának – jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke azt M1 Ma reggel című műsorában.

Amikor sok százezer embernek nincs munkája, amikor nyomorognak az emberek, akkor nem viccelődni kell a problémákon, hanem reális programot kell adni. A Gyurcsány Ferenc által elmondottaknak az égvilágon semmi közük a baloldalisághoz – szögezte le.

Baloldalinak lenni annyit jelent, mint a szegények mellé állni. Gyurcsány Ferenc a gazdagok mellé állt – hangoztatta Thürmer Gyula, aki szerint Magyarországon egyedül a Munkáspárt képviseli a baloldali szellemiséget, a szervezet 25 éve képviseli a dolgozó, a szegény, az elesett emberek érdekeit.

Úgy vélte: 25 év elteltével az emberek most kezdenek ráébredni, a tőkés világ a hibás azért, ahogyan élünk.Megismételte: a baloldali eszme nem veszett el, a baloldali eszme él a Munkáspártban, az MSZP, Gyurcsányék és az összes többi azonban eladta azt a gazdagok kedvéért.

Kapcsolódó cikkeink

Kósa Lajos: a baloldali összefogás a jobboldal mozgósítására alkalmas

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint ugyanaz a csapat állt össze, akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot és csupán úgy újultak meg, hogy egyetlen személyben és egyetlen értelmes programpontban nem értenek egyet.

(Fotó: MTI/Európai Parlament/Arnaud Devillers)

A lengyelországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, ennek értelmében a testület elkezdi előkészíteni az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását a...

A Jobbik nem megtiltaná, csak nyilvános adattá tenné a képviselők kettős állampolgárságát.

Politikai földrengés, baloldali fordulat, két új ismeretlen politikai tényező színre lépése és valószínűsíthető nehéz kormányalakítás - lényegében ezzel jellemzik a helyi megfigyelők a hétvégi előre hozott képviselőházi választás eredményét Csehországban.

2020. július 6., hétfő, Csaba