Thürmer: Ki kell lépni az EU-ból!

Írta: itv , - Frissítve: 1st May, 2014 - 5:54pm

Téma: 

Az EU "retteg", mert sem az Egyesült Államokkal, sem Kínával nem bírja a versenyt, ezért nem érdemes EU-tagországnak maradni a továbbiakban, hanem fel kell ébredni és cselekedni kell - mondta Thürmer Gyula a Városligetben.

A Munkáspárt elnöke szerint ki kell lépni az Európai Unióból, "menekülni kell az épületéből". Thürmer Gyula a budapesti Városligetben május 1-jén tartott beszédében ezt azzal indokolta, hogy a tíz évvel ezelőtti remények nem váltak valóra, az EU-ban ugyanis nincs teljes foglalkoztatottság, nem tudnak minden fiatalnak munkát adni és a kisebbségek problémáit sem sikerült megoldani.

title]A pártelnök szerint az EU "retteg", mert sem az Egyesült Államokkal, sem Kínával nem bírja a versenyt, ezért nem érdemes EU-tagországnak maradni a továbbiakban, hanem "fel kell ébredni a Fidesz-álomból és (...) cselekedni kell". Thürmer Gyula azt is mondta, hogy az EU-ba való belépésünkkel összefüggésben a tizenkét cukorgyárból csak egyetlen maradt üzemben, a többieket bezárták, emiatt Magyarország kénytelen osztrák és német cukrot vásárolni.A Munkáspárt elnöke megemlítette, hogy május 9-én megkoszorúzzák a budapesti Szabadság téren található szovjet katonai hősi emlékművet, mert meggyőződése szerint Magyarországot 1944-1945-ben ők szabadították fel. Utalt arra is, hogy nyáron országszerte megkoszorúzzák a száz éve kitört első világháborúban elesett magyar katonák emlékműveit. Mint mondta, "köszönettel tartozunk a magyar katonáknak" azért, amit a hazájukért tettek.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink