Tilos a tűzgyújtás a megyében!

Téma: 

A megyei kormányhivatal általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megyében. A hirtelen nappali felmelegedés, a tartósan csapadékmentes, száraz és meleg időjárás miatt a megye erdeiben és azok környezetében, különösen a parlag- és legelőterületekkel határos erdőkben fokozott tűzveszély alakult ki. A szabadtéri tüzek számának megnövekedése miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának kezdeményezésére – július 3-tól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megyében a kijelölt helyeken is

A határozat értelmében tilos a tűzgyújtás még a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.
Aki a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, bírsággal sújtható.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) felhívása szerint a talált madárfiókák többsége nem árva, nem szorul megmentésre, ezért nem szabad hazavinni őket.

Drasztikusan megnőtt a betegséget hordozó kullancsok száma az országban, a szakemberek szerint mégis csupán a védekezés az egyetlen fegyver ellenük.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba