Több hatóság is vizsgálódik az autista fiú halála kapcsán

Téma: 

Egy 20 éves autista fiú életét vesztette egy budapesti intézetben, miután többféle pszichiátriai szerrel kezelték és állapota folyamatosan romlott.
A szülők beszámolói és az orvosi papírok alapján könnyen lehet, hogy a fiú a nem megfelelő orvosi ellátás és a szerek mellékhatásai miatt halt meg. Állításuk szerint a fiút rendszeresen bántalmazták is az intézetben. Az édesapának meggyőződése, hogy fiával a gyógyszerek végeztek. Könyvet írt elhunyt gyermeke húsz évi hányattatott sorsáról, mindarról, amin át kellett menniük, arról, mennyire nem kaptak segítséget és milyen elutasításokban volt részük. A könyv a napokban jelent meg „Üstökös" címmel.

A szülők egy emberjogi szervezethez fordultak segítségül, amely a pszichiátriai visszaélések kivizsgálásával foglalkozik. A szervezet hivatalos beadványai kapcsán jelenleg több hatóság is vizsgálja a halálesetet, valamint magát az intézményt.

A Minisztérium már látogatást tett az intézetben, a Munkaügyi és Munkavédelmi felügyelőség pedig már talált olyan pontokat, amelyek nem elfogadhatóak.
A gazdasági vezető az intézet etikai bizottságához fordult több visszássággal kapcsolatban.

A vizsgálatok folytatódnak.

További információ:

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tel.: 06 (1) 342-6355
Mobil: 06 (70) 330-5384
E-mail: info@cchr.hu

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Komka Péter

Az ENSZ 2007-ben nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra és az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint világszerte.

Nem lesz év végi jutalom a miskolci polgármesteri hivatalban

A városi intézmények és cégek vezetői sem kapnak karácsonyi pluszpénzt. A város fideszes polgármestere már harmadik éve nem engedélyezi év végi jutalmak kifizetését a felső vezetőknek.

2021. március 1., hétfő, Albin