Több mint egy milliárdos a keret a Tanyafejlesztési programban

Írta: itv , - Frissítve: 3rd May, 2017 - 1:55pm

Téma: 

Az idén 1,225 milliárd forint fordítható a hetedik alkalommal kiírt és nemzeti forrásból működtetett Tanyafejlesztési program finanszírozására - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Szakáli István Loránd elmondta: a rendelkezésre álló keretösszegből – amely hasonló az előző évekéhez – 500 millió forint fordítható az egyéni, 425 millió forint a közösségi pályázatok támogatására.

Háromszáz millió forint a harmadszor meghirdetett zártkerti revitalizációs program megvalósítását szolgálja – egészítette ki V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

Az államtitkár hozzátette: a Tanyafejlesztési programra az elmúlt években mintegy 8,1 milliárd forintot fordítottak, a program hatéves működése során 1691 pályázó nyert támogatást. Elmondta azt is, hogy a legutóbbi népszámlálás adatai szerint Magyarországon a külterületen élő népesség száma mintegy 300 ezer.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink