Több mint egymillió embert értek el az Igyunk csapvizet elnevezésű kampánnyal

Írta: itv , - Frissítve: 13th December, 2012 - 3:43pm

Téma: 

Több mint egymillió embert ért el az Együtt Európáért Alapítvány az Igyunk csapvizet címmel zajlott kampánya során, amelynek részeként ivóvízvizsgálatot és egy fél éves társadalmi szemléletformáló tevékenységet is folytattak - közölte Erdős Szabolcs, az alapítvány létrehozója csütörtökön, a kampányt záró budapesti rendezvényen.

Az Igyunk csapvizet elnevezésű kampányt 2011 decemberében indította az Együtt Európáért Alapítvány, az Együtt a fenntartható életmódért projekt keretei között. A kampányon belül, a kerékpározás népszerűsítése mellett az alapítvány feladata a szelektív hulladékgyűjtés valamint a csapvíz fogyasztásának ösztönzése volt - mondta el Erdős Szabolcs.
Közölte, a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztését célzó egyéves projekt négy fővárosi kerületben - VII., XIV., XVI. és XVII. - és a Pest megyei Tatárszentgyörgyön zajlott. A projekt ötvenmillió forintból valósult meg.
Erdős Szabolcs kitért arra is, hogy akció során négy kerületben vettek vízmintát a szakemberek, az elemzést a Wessling Hungary Kft. laboratóriumában végezték el.
Palotai Zoltán, a cég környezetanalitikai üzletágának vezetője elmondta, a vizsgálati eredmények azt bizonyítják, hogy az említett kerületek csapvízének minősége kifogástalan. Ezeknek a vizeknek az ásványianyag-tartalma összemérhető egy átlagos PET-palackos ásványvízével - tette hozzá.
Héjja Gábor, a kommunikációs kampány lebonyolítója közölte, több száz ember megkérdezésén alapuló felmérésük szerint húsz százalékuk módosította korábbi álláspontját, és a csapvíz fogyasztását választotta az ásványvíz helyett.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

mti

Kapcsolódó cikkeink