Több mint kétszáz embert zártak ki a közfoglalkoztatásból, mert a gyermeke nem járt iskolába

Téma: 

Eddig több mint kétszáz embert zártak ki a közfoglalkoztatásból azért, mert a gyermeke nem járt rendszeresen iskolába - írja a Magyar Nemzet szombati számában. A lap írása szerint a legfrissebb adatok alapján 214 ember közfoglalkoztatási jogviszonyát kellett azonnali hatállyal megszüntetni, mert a gyereke mulasztott.

 

A szankció elérte célját, folyamatosan csökken a szabályszegők száma: a törvénymódosítás életbelépése után, tavaly október 21. és november 20. között még nyolcvanhat embert, december 21. és január 20. között már csak negyvenötöt, míg április 21. és május 20. között csupán huszonötöt kellett kizárni a közfoglalkoztatásból.

Még biztatóbb, hogy az elmúlt két hétben senkivel szemben sem kellett az intézkedést alkalmazni - írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Rövidesen rendeződhet a több mint 4 millió embert érintő osztatlan közös tulajdonú birtokok helyzete, mivel hamarosan a parlament elé kerülhet az erről szóló törvényjavaslat - közölte az agrárminiszter pénteken Hévízen.

MTI Fotó: Marjai János

Összesen 51 ember állított elő a rendőrség szombatra virradó éjszaka a magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszínének környékén történt rendbontások miatt, a történtek során a szurkolók és a rendőrök közül összesen 38-an sérültek meg - mondta Csiszér-...

 Felakasztotta magát, mert teherbe ejtette a húgát.

Egy terhes kiskorú azt állítja, gyermeke apja saját testvére, aki a hírtől annyira megrettent, hogy felakasztotta magát. A 13 éves román anyuka a nyolcadik hónapban van.

MTI Fotó: Vajda János

Harminckilenc embert menekítettek ki a tűzoltók Miskolcon egy égő házból péntek hajnalban, majd eloltották a tüzet - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.A lángok egy négyszintes lakóépület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a Lorántffy Zsuzsanna...

2019. július 17., szerda, Endre,Elek