Többen érettségiztek szakmai tantárgyakból emelt szinten az idén

Téma: 

Az idén 26 ezer 726 diák érettségizett szakmai ismeretekből, ebből 1986 fő emelt szinten, ami több mint nyolc százalékos növekedés az előző évhez képest – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a legtöbben az idén is informatikai ismeretekből vizsgáztak, de változatlanul magas a közgazdasági és kereskedelmi ismeretekből érettségizők száma is.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Emelt szinten jelentős erősödést mutat a mezőgazdasági és a turisztikai terület, ahogy az egészségügyi és rendészeti tantárgyakból vizsgázók száma is növekedett – fűzték hozzá.

A szaktárca várakozásai szerint a 2020-ban induló 5 éves technikumi rendszer bevezetésével még vonzóbbá válik a szakképzés, amely úgy teszi majd lehetővé a biztos megélhetést jelentő szakmai bizonyítvány megszerzését, hogy közben egyenes utat nyit a felsőoktatásba is.

Az ITM hangsúlyozta, a magyar gazdaság versenyképességének további fejlődéséhez még több kiválóan képzett szakemberre van szükség minden ágazatban.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására.

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására.

Jövőre emelkedik az emelt összegű ápolási díj

Jövő januártól több mint nettó ötezer forinttal, közel nettó 40 ezer forintra emelkedik az emelt összegű ápolási díj, és a kormány bevezeti a kiemelt ápolási díjat, melynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának...

MTI Fotó Balázs Attila

A napokban kapják kézhez januári, emelt alapbérüket az egészségügyi szakdolgozók – mondta el az egészségügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. március 1., hétfő, Albin