Tovább dübörög az idegenforgalom

Téma: 

2010 óta sorra dőlnek meg a turisztikai rekordok. Nemcsak külföldről érkeznek sokan, a magyar családok is egyre több éjszakát töltenek hotelekben, panziókban. Szakemberek azt mondják az eddigi adatok alapján az idei év minden eddiginél jobb lehet.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az M1-en arról beszélt: soha nem volt még ekkora forgalma a magyar hoteleknek és szállodáknak, mint 2017-ben.

hirado.hu

A tavalyi év egy rekordév volt a magyar turizmusban – mondta Flesch Tamás. Az előző évben ugyanis mintegy 7 százalékkal nőtt az idegenforgalom. Ez elsősorban a vizes vb-nek és a többi nemzetközi sporteseménynek köszönhető, de a szakember kiemelte: egyre többen választják Magyarországot a biztonság miatt.

Budapest, Magyarország az egy biztonságos desztináció, ez egészen biztos, hogy nagy szerepet játszik. Azt lehet mondani, hogy amikor a vendégeket megkérdezzük statisztikailag biztos, hogy a három,de lehet hogy az első két helyen szerepel az, hogy biztonságban érzik itt magukat – tette hozzá.

Flesch Tamás arról is beszélt: ez az év azért is különleges, mert 9 hosszú hétvége lesz az idén, ami szintén rekordnak számít. A következőre már nem is kell sokat várni. Két hét múlva itt van május 1-je, ami április 30-ával kiegészülve négy szabad napot jelent.

Forrás: hirado.hu, M1

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A magyar turizmus 2010 óta folyamatosan a világátlagon felül bővül, tavaly ismét megdőlt a rekord, és idén is rekordévre lehet számítani – mondta el a Magyar Hírlapnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója....

 A turizmusban látják a kiutat a hátrányos helyzetű térségek

A L’Huillier-Coburg kastély megújulásától az idegenforgalom növekedését, a vendéglátással kapcsolatos szolgáltatások bővülését, mindezek következményeként a munkahelyek növekedését és nem utolsósorban a város megszépülését várják az edelényiek.

Mengyi Roland Kassán tárgyalt

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megyék együttműködésének szervezésére létrehozott Via Carpatia EGTC Kassán tartott közgyűlést. Dr. Mengyi Roland közgyűlési elnök javaslatára megállapodtak, hogy a fő célok mellett közös, komplex gazdaságfejlesztési célokat dolgoznak ki.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin