Továbbfejlesztené a riasztási rendszert Bakondi György

Téma: 

Célirányos SMS-küldési rendszert szeretne kialakítani az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője. Bakondi György emlékeztetett: a katasztrófavédelemnél jelenleg is működik egy úgynevezett pajzs riasztási és bevetési rendszer, amellyel üzenetet tudnak küldeni a kárhelyszín közelében élő önkéntes tűzoltóknak. Hozzátette: ezt kellene továbbfejleszteni úgy, ahogy a határátlépésnél történő hálózati üdvözlő SMS-ek rendszere is működik.

Bakondi György hangsúlyozta: a cél az lenne, hogy a szerver el tudja különíteni az érintetteket, hogy csak a baleset, vagy torlódás helyszíne körül várakozó, illetve bajba került embereket tudják tájékoztatni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára ismét tíz megyére adott ki figyelmeztetéseket havazás és a várható hófúvás miatt. Tolna és Baranya megyében az erős hófúvás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben, a katasztrófavédelem emiatt azt kéri, hogy ebben a két megyében aki teheti ne induljon útnak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

Nagyfokú hatékonyságot és eredményességet hozott a mélységi határőrizet bevezetése Magyarországon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

hirado.hu, M1

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

MTI Fotó Kovács Tamás

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint hiába vannak jelenleg több mint 2 ezren a tranzitzónáknál, nem csak fiatal férfiak vannak ott, így szerinte nem állnak fenn a feltételei egy határt érő támadásnak.

hirado.hu

Egyre több migráns próbál átjutni a magyar-román határon - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

2020. július 11., szombat, Nóra,Lili