Továbbra is biztosított a lakosság ellátása

Téma: 

A lakosság ellátása továbbra is biztosított – jelentette ki a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor elmondta: reggelre 29 kilométeres sor alakult ki az osztrák oldalon Hegyeshalomnál. A kormányzati és rendészeti egyeztetések nyomán meg tudták indítani a forgalmat.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Jelenleg Hegyeshalomnál egy óra alá csökkent a várakozás, továbbá Kópházán és Rábafüzesnél is megindították a teherforgalmat. Az országon belül a teherforgalom zavartalan – tette hozzá.

Jelen körülmények között a kormány intézkedései arra irányulnak, hogy a vírus terjedésének lassítása mellett a magyar állampolgárok ellátását biztosítsák – hangsúlyozta.

Lakatos Tibor azt is elmondta: az eddigi intézkedések betartását is folyamatosan ellenőrzik. Eddig hét emberrel szemben szabtak ki 350 ezer forintos bírságot. Vagyis az önkéntes jogkövetés túlsúlyban van  – közölte.

Új szakaszba léphet a járvány

Müller Cecília országos tiszti főorvos szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 58-an fertőződtek meg koronavírussal, és a járvány a csoportos megbetegedések időszakába lépett Magyarország.

Összesen 2817 ember van hatósági karanténban, és eddig 5094 ellenőrzést hajtottak végre

Kiemelte, hogy már ötödik alkalommal módosították az eljárásrendet. Ennek értelmében azoknak a koronavírus fertőzötteknek nem kell kórházba vonulniuk, akiknek enyhe tüneteik vannak.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a járvány sikeres kezeléséhez ez nem elég.

A lakosság segítségét kérte, hogy fogadják meg és tartsák be a szabályokat, és nem menjenek az utcára.

Az időseket külön kérik erre, mert még mindig nagyon sokan vannak a tömegközlekedési eszközökön, az utcákon – fogalmazott.

A koronavírus-vizsgálatokhoz további hét laboratóriumot jelöltek ki, valamint több járványkórházat is arra az esetre, ha sokkal több beteg lesz.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkeink

Módosulnak a lovas szolgáltatás előírásai

A lovas szolgáltatáshoz használt lónak legalább négyévesnek, de ha a szolgáltatást fogyatékosok veszik igénybe, illetve ha a szolgáltatás lovas terápia, akkor minimum ötévesnek kell lennie - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete,...

Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend az utasok megfelelőbb kiszolgálása érdekében. Érdemes előzetesen tájékozódni, hiszen új vonatokat indít a vasúttársaság, több esetben csökken a menetidő és újabb csatlakozási lehetőségek is adódnak.

Csökken Romániában a magyarok lélekszáma, de mivel ugyanilyen negatív trend érvényesül az ország összlakosságának számát illetően is, a magyarok részaránya alig változik - derült ki Veres Valér kolozsvári szociológus hétfő esti brüsszeli előadásából, amelyet az erdélyi...

2020. április 7., kedd, Herman