A turizmusban látják a kiutat a hátrányos helyzetű térségek

Téma: 

A L’Huillier-Coburg kastély megújulásától az idegenforgalom növekedését, a vendéglátással kapcsolatos szolgáltatások bővülését, mindezek következményeként a munkahelyek növekedését és nem utolsósorban a város megszépülését várják az edelényiek. Mindezt Baranyi Ferenc, az önkormányzat polgármesteri kabinetjének munkatársa mondta el a boon.hu-nak. Hozzátette: a most elnyert 900 millió forint tulajdonképpen a felújítás második ütemének a forrása. A kastély állami tulajdonban van, működtetője a Műemlékek Nemzeti Gondoksága. A pályázó is a gondnokság, az önkormányzat viszont együttműködést kötött vele, mivel a tervek között az eredeti kastélypark helyreállítása is szerepel. A park viszont jelenleg önkormányzati tulajdon, és sportpályák találhatók rajta, tudtuk meg. Abban bíznak, hogy megfelelő összegért tudják majd eladni a területet, amiből a gimnázium mögött kialakított helyen újat építhetnek. A kastély felújítása azért is fontos Edelény számára, mert lassan kezdődik a belváros rekonstrukciója, és így a belváros képe egységet mutat majd. Megtudtuk: számolnak azokkal a turistákkal is, akik több napot szeretnének eltölteni a térségben-írja a boon.hu Fotó-Molnár Oszkár a város polgármestere

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Balogh Zoltán

Soha annyi látogató nem volt Magyarországon, mint tavaly, és a szálláshelyek bevételei is rekordot döntöttek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter. A politikus szerint az újabb rekord év után a turizmus növekedése tartós maradhat.

Shutterstock

Pár héten belül újraindulhat a hazai turizmus is. Egyes kutatásokból az is kiderült már, hogy  a magyarok itthon nyaralnának idén. Ennek megfelelően az első foglalások is megjelentek a szállásadóknál: júliusra és augusztusra már sokan betervezték az utazást.

Veszélyesnek és bonyolultnak nevezte az ónos eső, illetve a fagy miatt az ország több pontján is kialakult helyzetet Bakondi György hétfőn este az M1 Híradójában.

2020. július 5., vasárnap, Emese,Sarolta