Új betegségeket hozhat a menekülthullám

Téma: 

Új betegségeket hozhat a menekülthullám - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályának korábbi vezetője arról beszélt a lapnak, hogy kockázatot jelenthetnek Magyarország közegészségügyi biztonságára az ellenőrizetlen körülmények között tömegesen érkező migránsok, Magyarországon korábban már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét.

 Kelemen Zoltán GergelyA legfőbb gond - írja az újság -, hogy a Magyarországra érkező menekültek jelentős része el sem jut azokra a pontokra, ahol járványügyi szűréseket végezhetnének, pedig a migránsok orvosi vizsgálatára vonatkozó, egészségügyi követelményeket tartalmazó belügyminisztériumi rendelet módosítása április óta érvényben van. E szerint a menekülteknek kötelező orvosi vizsgálaton kell átesniük.A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása szerint a migránsok egészségügyi szúrése már akkor megtörténik, amikor először találkoznak a rendőrséggel - olvasható a lapban.Forrás: hirado.hu, Magyar NemzetKép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Nem csodaszer, de számos kisebb területen hozhat előrelépést az őshonos európai kisebbségek védelméért indított Minority Safepack kezdeményezés – mondta a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója az M1 csütörtök reggeli műsorában....

Az új lakások csökkenthetik a használt lakások árát

Jelenleg az ingatlanpiacon a korábbi évekhez hasonlóan erős a kereslet. További növekedés azonban nem mutatkozik, inkább egy stagnáló tendencia észlelhető, ami az árak megtorpanását eredményezte.

EPA/Patrick B. Kraemer

Rekordmértékű nyereségre számít az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a franciaországi kontinenstornától.

EPA

Az Észak-Koreai válság megoldására szolgáló mindhárom katonai forgatókönyv teljes mértékben irreális, ezért a tárgyalás az egyetlen életképes verzió - jelentette ki a Stratégiai Védelmi Kutatóközpont munkatársa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

2019. július 20., szombat, Illés