Új jegyrendszert vezet be a MÁV

Téma: 

December 13-tól, vasárnaptól új típusú, korszerű fedélzeti leolvasóeszközöket is használnak majd a magyar jegyvizsgálók a vonatokon, így nem fordulhat elő az, hogy kétszer fizettessék meg az utazás költségeit az Ausztria felől érkezőkkel - számol be a Magyar Nemzet szombati száma a MÁV tájékoztatása alapján.Korábban ugyanis megtörtént, hogy a hazai oldalon a kalauzok elavult készülékeikkel nem tudták felismerni az úgynevezett QR-kódokat az otthon nyomtatott jegyeken, így azokat nem is tudták hitelesnek elfogadni, ezért többeknek kétszer is fizetniük kellett az utazásért.

 Máthé ZoltánA MÁV kommunikációs igazgatósága kiemelte: az új jegyellenőrző készülékkel csak be kell olvasni az osztrák vasúttársaság, az ÖBB internetes felületén otthon nyomtatott jegyek QR-kódját.A következő lépcsőben a magyar vasúti cég saját értékesítési rendszerén keresztül is lehetővé tenné a nemzetközi otthon nyomtatott jegyek bevezetését.Forrás: hirado.hu, Magyar NemzetKép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Vajda János

A többletforrás biztosítása a tehetséges, ugyanakkor hátrányos helyzetű, köztük roma származású tanulók eredményes középfokú előrehaladását, lemorzsolódásának megelőzését célzó Arany János-programok továbbfejlesztését jelenti.

...
EPA/Michael Reynolds

Hozzájárulnak a migránsválsághoz azok az európai vezetők, akik nagy számban fogadnak be menekülteket - mondta Bill Gates a német kancellár bevándorlási politikájára célozva.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Kijárási korlátozást vezet be a kormány Magyarország egész területére március 28. és április 11. között a koronavírus-járvány miatt.

A közvélemény-kutatók szerint nagy fölénnyel vezet a Fidesz

Konszenzus tapasztalható a nagy közvélemény kutató cégek között arról, hogy a Fidesz nagy fölénnyel nyeri a pártlisták versenyét az országgyűlési választáson - közölte értékelését szombaton a kozvelemyenykutatok.hu öt nagy intézet adatai alapján.

2020. július 6., hétfő, Csaba