Új törvényekről döntött a kormány

Írta: itv , - Frissítve: 11th September, 2012 - 12:58pm

Téma: 

A Gazdasági növekedés beindításához szükséges kérdésekről döntött a Kormány - jelentette egy nemzetgazdasági miniszter . Matolcsy György elmondta : évi 500 millió Forintos nyereségig , a második félévben tehát 250 millió forintig 10 százalékos adót Társasági Kell fizetni . Hozzátette : döntött a Kormány 10 kisadó megszüntetéséről , hetet Még AZ identitásának , Harmat jövőre szüntetnek MEG , ÉS AZ elfogadták adórendszeren kívüli kereset szabályait is .
Matolcsy György azt is közölte , Hogy a jövőben a beruházásoknál a mai 51- gyel szemben 33 engedélyre lesz szükség . A miniszter arról is beszámolt , Hogy a költségvetés 120 milliárd a bankoktól , biztosítóktól a 36 milliárd , a Pénzügyi szféra többi vállalkozásától pedig 30 milliárd forintot vár. Mint mondta: a bankok mérlegfőösszeg, a biztosítók nettó díjbevétel, a pénzügyi szektor többi szereplője pedig szintén nettó árbevétel típusú alapon fizeti majd a bankadót.
A kormány arról is határozott, hogy az év végig megmarad a gázár-kompenzáció; erre 11 milliárd forintos keretet biztosítanak. A kabinet döntése értelmében az idén is lesz központi tűzijáték az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál.

Kapcsolódó cikkeink