Új törvényekről döntött a kormány

Téma: 

A Gazdasági növekedés beindításához szükséges kérdésekről döntött a Kormány - jelentette egy nemzetgazdasági miniszter . Matolcsy György elmondta : évi 500 millió Forintos nyereségig , a második félévben tehát 250 millió forintig 10 százalékos adót Társasági Kell fizetni . Hozzátette : döntött a Kormány 10 kisadó megszüntetéséről , hetet Még AZ identitásának , Harmat jövőre szüntetnek MEG , ÉS AZ elfogadták adórendszeren kívüli kereset szabályait is .
Matolcsy György azt is közölte , Hogy a jövőben a beruházásoknál a mai 51- gyel szemben 33 engedélyre lesz szükség . A miniszter arról is beszámolt , Hogy a költségvetés 120 milliárd a bankoktól , biztosítóktól a 36 milliárd , a Pénzügyi szféra többi vállalkozásától pedig 30 milliárd forintot vár. Mint mondta: a bankok mérlegfőösszeg, a biztosítók nettó díjbevétel, a pénzügyi szektor többi szereplője pedig szintén nettó árbevétel típusú alapon fizeti majd a bankadót.
A kormány arról is határozott, hogy az év végig megmarad a gázár-kompenzáció; erre 11 milliárd forintos keretet biztosítanak. A kabinet döntése értelmében az idén is lesz központi tűzijáték az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Rosta Tibor

Minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen az idei dinnyeszezon - nyilatkozta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke a Világgazdaság csütörtöki számában.

Az Erzsébet-program jóvoltából idén összesen 100 tonna brikett kerül az ország hét iskolájába, a leghátrányosabb kistérségekbe. A brikettek a már elszámolt Erzsébet-utalványokból készültek, fűtőértékük megegyezik a tűzifáéval.

Bűncselekménynek számít, ha engedély nélkül hoznak be külföldről lőszert, illetve fegyvert. Eljárás indult egy edelényi vadásszal szemben, aki a megfelelő igazoló okmányok nélkül hozott be Szlovákiából lőszereket.

Szívinfarktust okozhat a húsvéti csokinyuszi.

Gondolta volna, hogy a húsvéti csokinyuszi nem is mindig olyan ártalmatlan? Ha ugyanis a jó szívvel megvásárolt édességünk transzzsírt tartalmaz, az rögtön hadjáratot indít a szervezet ellen.

2020. február 20., csütörtök, Aladár,Álmos