Új törvényekről döntött a kormány

Téma: 

A Gazdasági növekedés beindításához szükséges kérdésekről döntött a Kormány - jelentette egy nemzetgazdasági miniszter . Matolcsy György elmondta : évi 500 millió Forintos nyereségig , a második félévben tehát 250 millió forintig 10 százalékos adót Társasági Kell fizetni . Hozzátette : döntött a Kormány 10 kisadó megszüntetéséről , hetet Még AZ identitásának , Harmat jövőre szüntetnek MEG , ÉS AZ elfogadták adórendszeren kívüli kereset szabályait is .
Matolcsy György azt is közölte , Hogy a jövőben a beruházásoknál a mai 51- gyel szemben 33 engedélyre lesz szükség . A miniszter arról is beszámolt , Hogy a költségvetés 120 milliárd a bankoktól , biztosítóktól a 36 milliárd , a Pénzügyi szféra többi vállalkozásától pedig 30 milliárd forintot vár. Mint mondta: a bankok mérlegfőösszeg, a biztosítók nettó díjbevétel, a pénzügyi szektor többi szereplője pedig szintén nettó árbevétel típusú alapon fizeti majd a bankadót.
A kormány arról is határozott, hogy az év végig megmarad a gázár-kompenzáció; erre 11 milliárd forintos keretet biztosítanak. A kabinet döntése értelmében az idén is lesz központi tűzijáték az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára szerint "másként nem is nagyon képzelhető el a tiltott határátlépés, mint ennek a határzárnak a megrongálásával", tehát azt csak úgy akadályozhatják meg, ha annak megrongálását büntethetővé teszik.Elegendő...

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szakmai konzultációt tartott csütörtökön a Miskolci Egyetemen. Idézte dr. Mengyi Rolandot, a megyei közgyűlés elnökét: ha Borsod emelkedik, a nemzet is emelkedik.

Megkezdődtek a helyhatósági választások Koszovóban: a szavazóhelyiségek vasárnap reggel hétkor nyíltak meg, és este hétig tartanak nyitva. Az 1 779 357 szavazópolgár 103 lista közül választhat.

2019. június 25., kedd, Vilmos