Újabb tíz regionális vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet a MÁV és a GYSEV

Téma: 

Újabb tíz regionális vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet a MÁV és a GYSEV – közölte a MÁV szerdán a vasúttársaság honlapján.

A tájékoztatás szerint felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket.

MTI Fotó Máthé Zoltán

A MÁV és a GYSEV október elsején tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is – írják a közleményben.

Felidézik, hogy a szolgáltatók tíz másik vasútvonalon már augusztus 1-jén visszatértek az alapmenetrendhez.

A MÁV ismerteti, a járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a belföldi utasforgalom március és május között kevesebb mint harmada volt a vasúton, mint a tavalyi év azonos időszakában. A regionális járatok többségének átlagos utasszáma még a tíz embert sem érte el, ezért június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

Előtte...utána...

Eredeti állapotába állították vissza Herman Ottó síremlékét a miskolci felsőhámori temetőben, amelyet a közelmúltban Kovács László, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője átépíttetett, s emiatt a Nemzeti Örökség Intézete is felemelte szavát.

Illusztráció

Eredményes a MÁV-START és a GYSEV korszerű motorvonatok beszerzésére közösen indított közbeszerzési eljárása.

MTI/AP/Markus Schreiber

A kilépés utáni időkre szoros és konstruktív kapcsolatokat kell kiépíteni az EU és a közösségből távozó ország között – mondta Angela Merkel.

A belügyminiszter nyílt levélben tudatta csütörtök délután, hogy Ózdon folyamatban van a közkutak eredeti állapotának helyreállítása.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos