Újra megismerte a magyar virtust a nagyvilág

Téma: 

A magyar sportolók eddig példátlan sikert arattak Magyarországnak, de jó hírünket is vitték a nagyvilágba – mondta Orbán Viktor, miután Áder János köztársasági elnökkel, valamint Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével kitüntetésben részesítette a téli olimpián pontot és érmet szerzett sportolókat.

Az utóbbi hetekben olyan területeken értünk el sikereket, ahol korábban nem – mondta Orbán Viktor köszöntőbeszédében, kiemelve Babos Tímea, a gyorskorcsolyázó magyar csapat, valamint Márton Anita eredményeit.

MTI-fotó Koszticsák Szilárd

„Vannak, akik szerint az akadályok azért vannak, hogy átugorjuk őket. Akik azt mondják, hogy ide nekem az oroszlánt is! Az olimpia eszméje róluk szól, önökről szól. Gyorsabban, magasabbra, erősebben! Nekünk magyaroknak a győzelmet és a sikert sosem adják ingyen. Kell hozzá hit, bátorság és akarat. Ez a magyar virtus, amit önöknek köszönhetően újra megismert az egész világ” – fogalmazott Orbán Viktor.

„Mert önök nemcsak egy eddig példátlan sikert arattak Magyarországnak, de jó hírünket is vitték a nagyvilágba. Hiszen egy sportoló az olimpián, mindig az általa képviselt ország nagykövete is. Önök pedig kiválóan látták el azt a feladatot – jelentette ki a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, hogy a magyar sport első világbajnoka a műkorcsolyázó Kronberger Lili volt, aki címét háromszor meg is védte.

Emellett köszönetet mondott azoknak, akik letették a gyorskorcsolyázás alapjait hazánkban. Létrejön a Nemzeti Korcsolyázó Központ Istvánmezőn, ezzel Európa legkorszerűbb létesítménye épül – mondta.

Orbán Viktor beszéde után Áder János kitüntetéseket adott át a téli olimpián pontot és érmet szerző sportolóknak.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

A magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán a kiemelt témája az idei Tusványosnak, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek, július 23-28. között, az erdélyi Tusnádfürdőn - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár az esemény budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó Balogh Zoltán

A magyar egészségügyet önellátásra készítették fel, hiszen azt látták, hogy a járvány idején Európa nem tudott minden országot ellátni, azok magukra voltak utalva – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A brüsszeli magyar nagykövet tudomása szerint két magyar sebesült meg a brüsszeli merényletsorozatban, mindkettőjüket kórházban ápolják. Ezt Nagy Zoltán nagykövet az M1 élő adásában közölte.

 

Az Aluinvent Zrt. (www.aluinvent.com) nagyszilárdságú és ultrakönnyű alumínium termékek, anyagtechnológiai és anyagvizsgálati berendezések fejlesztésével, gyártásával és mérnöki szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

2020. július 5., vasárnap, Emese,Sarolta