Varga: Vagyonadóról egyelőre nem volt szó

Téma: 

Kemény tárgyalássorozatnak nevezte a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió delegációjával folytatott megbeszéléseket a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-nek. Varga Mihály azt mondta: a kormány gyors megállapodást szeretne elérni az ősszel, amire reményt ad, hogy a felek a fő irányokban egyetértettek."2013 lesz az első tiszta éve ennek az új adórendszernek, ekkor kivezetjük a szuperbruttót, a különböző kompenzációkat. A magyar kormány a családi kedvezményt fenn akarja tartani, mi 2013-at megvárnánk, és maximum 2013 első fél éve után vizsgálnánk meg, hogy az adórendszer milyen hatásokat tudott tiszta formájában kiváltani" - mondta Varga Mihály.
Az ingatlanadó, a vagyonadó konkrét kérdésként nem került szóba a tárgyalásokon, mondta a miniszter, hozzátéve, ugyan a bankadó, a telekommunikációs adó kérdése felmerült, de olyan javaslat nem hangzott el, amely a kieső bevétel pótlására megfelelő megoldást adott volna - mondta végezetül a tárca nélküli miniszter a múlt heti tárgyalásokról.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Bruzák Noémi

A nemzetgazdasági miniszter szerint az év első számaiból ugyan nehéz messzemenő következtetéseket levonni, de azt mindenképpen mutatják, hogy stabil a költségvetés és biztatóak a kilátások.

MTI Fotó Mohai Balázs

A hazai németség történelmi, nemzetformáló szerepéről beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője a pesthidegkúti német nemzetiségi napon tartott ünnepségen.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az idei és a jövő évi költségvetésen sem kell módosítani a britek Európai Unióból való kilépése miatt - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában.

2020. február 22., szombat, Gerzson