Vasárnap este 11 óráig nem lehet nyilvánosságra hozni az EP-választás eredményeit

Téma: 

Az Európai Unió előírása szerint addig nem hozhatja nyilvánosságra egyetlen tagállam sem az európai parlamenti választás hivatalos eredményét, amíg valamennyi tagállamban nem fejeződik be a szavazás.

 

Ezért – bár este 7 órakor bezárnak a magyarországi szavazókörök – a Nemzeti Választási Iroda (NVI) sem közölheti az adatokat este 11 óráig, amíg – az unióban utolsóként – be nem zárnak az olaszországi szavazóhelyiségek – mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Hozzátette: ezért amikor este 11 órakor elindul a tájékoztató rendszer, már viszonylag magas feldolgozottsági adatokat fognak mutatni a számok. A szavazóköri jegyzőkönyvek eredményének rögzítésével párhuzamosan azonban a választási részvételre vonatkozó adatok már este 11 óra előtt frissülnek a www.valasztas.huoldalon.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

Vissza kell hozni a kétkezi munka becsületét!

2013 december és 2014 február között a KSH jelentése szerint tovább csökkent a munkanélküliség, a 15-74 éves korosztályban a foglalkoztatottak száma 22 éve nem volt ilyen magas.

Este 9 óra után érdemes cipőt húzni...

Sportoljunk-e rekkenő hőségben? Fister József, a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának sportmasszőre nyilatkozta a boon.hu-nak

MTI Fotó: Vajda János

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n vasárnap este közzéteszik a megismételt önkormányzati szavazások eredményét.

 

2019. szeptember 16., hétfő, Edit