Veszélyes anyagot szállító kamion borult fel a 26-os főúton

Téma: 

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt a 26-os számú főúton kedden reggel Sajószentpéternél.

Egy ecetsavat szállító kamion haladt a sajószentpéteri körforgó felől Miskolc irányába, amikor a jeges úton a kamion tartálya megcsúszott, keresztbe fordult az úton, majd magával rántva a fülkét is, felborult keresztbe a két sávon. Helyszínen szerzett információink szerint a sofőr könnyebben megsérült, ezért őt kórházba szállították a mentők.

Az érintett útszakaszon Sajószentpéter és Sajóbábony között teljes útzár lépett érvénybe, mert a tartályban veszélyes anyagot – ecetsavat – szállítottak. A forgalmat Edelény felé terelik.

BorsodOnline

A műszaki mentéshez a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a regionális műszaki mentőbázis vegyi konténerét riasztották. A katasztrófavédelem munkatársai vizsgálják, hogy szivárog-e valahol a veszélyes vegyszer, feltehetően az útzár még egy darabig el fog tartani, mert át kell szivattyúzni egy másik tartályautóba a vegyi anyagot. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Forrás: BorsodOnline

Kép: BorsodOnline

 

Kapcsolódó cikkeink

Felborult egy kamion az M3-as autópálya Debrecen felé vezető oldalán a hejőkürti lehajtónál kedd reggel. Az utat az érintett szakaszon lezárták.

Átszakította a szalagkorlátot egy külföldi rendszámú kamion az M3-as autópályán Mezőkeresztesnél kora délután. A kamion a szemközti oldalon állt meg, szerencsére senki nem sérült meg a balesetben. A Budapest felé vezető sávot lezárták, a forgalmat elterelték.

Kamion gázolt halálra egy férfit szombat délelőtt, Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.Dobi Tamás elmondta: az elsődleges adatok szerint a férfi a József Attila úton, egy áruház előtti útszakaszon a piros jelzés ellenére akart...

Családi házba hajtott egy lengyel rendszámú kamion szombat délután Aszaló belterületén, a 3-as főúton, a forgalom a helyszínelés idején egy sávban haladt.

2020. július 10., péntek, Amália