Viharos szélben kell helyt állnunk csütörtökön

Téma: 

Citromsárga figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarország nyugati részére a viharos széllökések miatt.

 

A délnyugati szél nagy területen élénk lesz, elsősorban a magasabb helyeken és északkeleten többfelé erős lesz, csütörtökön este a Dunántúlon viharos széllökésekre is számíthatunk, akár a 70-80 km/h-t is meghaladhatják.

Csütörtökön reggel egyébként erősen felhős idő várható, majd délnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap, ugyanakkor északkeleten néhol még előfordulhat gyenge zápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között alakul, délnyugaton, illetve Sopron környékén várható a legmelegebb.

Kapcsolódó cikkeink

Vihar - Szerdától tartós esőre és viharos szélre kell készülni

Szerdától több napon át jelentős esőzésekre és viharos szélre kell készülni - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

met.hu

Az ország északi felében lesz érdemes óvatosnak lenni.

Kánikula, jégeső és viharos szél jön

A hétvégén is többfelé lehetnek záporok, pénteken is lehet felhőszakadás, viharos szél, illetve jégeső, de ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegő.

Vasárnapra virradóra főként északon és keleten eshet több centi hó, napközben aztán viharos szél támad.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund