A világ kétszáz legjobb intézménye közé került a Semmelweis Egyetem

Téma: 

Elsősorban a tudományos területen szerzett ismertségnek köszönhető, hogy a szakmai rangsorban, nemzetközi szinten a legjobb 200 közé került a Semmelweis Egyetem orvos- és gyógyszerész képzése – jelentette ki az intézmény oktatási rektorhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Hermann Péter közölte, hogy a nemzetközi szakmai rangsor annál is inkább fontos, mert számos külföldi fiatal ez alapján dönt arról, hogy hol kívánja megkezdeni tanulmányait.

MTI Fotó Mohai Balázs

Ugyanakkor az egyetem számára is tanulságosak ezek a listák, amelyeket több szempont alapján állítanak össze. Eszerint, a többi között a betegellátás és a kiscsoportos oktatás területén kell előrelépniük és ezt szolgálják az infrastrukturális fejlesztések is – mondta a rektorhelyettes.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkeink

A Semmelweis Egyetem klinikáin is elfogadhatják utólag a hálapénzt

Már számos intézményben – néhol bizonyos feltételekkel – engedélyezték a hálapénz utólagos elfogadását, például a veszprémi, a váci, a dunaújvárosi, a tatabányai, a győri, a kaposvári, a kecskeméti, a békéscsabai, a gyulai, a hódmezővásárhelyi és a fővárosi Uzsoki kórházban,...

Prof. Dr. Illés Béla

Március 6-án, szerdán tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésére benyújtott pályázatokat. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A tudomány mellett a Magyarország és Irán közötti baráti együttműködést is jelképezi Semmelweis Ignác és a középkori tudós, Avicenna Teheránban felavatott szobra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az iráni fővárosban, a két alkotás leleplezése előtt Teherán...

2020. július 6., hétfő, Csaba