A visszaesés után jelentős növekedést vár a Századvég

Téma: 

A Századvég szerint a magyar gazdaság éves teljesítménye idén csaknem 3 százalékkal visszaesik, de jövőre jelentős mértékben, 5 százalék felett bővülhet – mondta Regős Gábor vezető közgazdász az M1 kedd esti műsorában.

A Századvég szakértője az előrejelzéshez hozzáfűzte, hogy a második félév még sok bizonytalanságot tartogat, a gazdasági visszazárkózás a külföldi piacok fellendülésétől és a koronavírus-járvány folytatódásától is függ. Magyarország helyzete ugyanakkor – mint mondta – így is kedvezőbb az európai átlagnál, hiszen a növekedése a válság előtt is jelentős volt, és a járványt is jól kezelte.

EPA

Regős Gábor az alapkamat keddi csökkentését jelképes intézkedésnek nevezte. Véleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt években a monetáris politika sokféle eszközét alkalmazta, így a válságkezelést sem csupán az alapkamat módosításával segíti. A fellendüléshez a hiteltörlesztések felfüggesztése, a hitelezés és a kötvényprogram bővítése is jelentős mértékben járul hozzá – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu, M1, MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Országszerte 15 helyen már működnek az úgynevezett oltópontok, ahol néhány perc alatt bárki beadathatja magának az influenza elleni védőoltást - közölte az oltóponthálózatot működető Sanofi Pasteur csütörtökön az MTI-vel.

Apját és anyját követte a börtönbe a két fiú, mert a gyanú szerint ők is részt vettek több Putnok környéki lakos megfélemlítésében, melynek eredményeként a család néhány év alatt többmilliós bevételre tett szert.

Folytatódik a közüzemi rezsicsökkentés. Vizsgálják egy újabb, devizahiteles adósmentés lehetőségét, amelynek költségét a Fidesz álláspontja szerint alapvetően a bankoknak kell viselniük.

Újra megközelíthető közúton Miskolc Ómassa városrésze, így már nincs elzárt település Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda késő délután az MTI-vel.

2020. július 4., szombat, Ulrik