A visszaesés után jelentős növekedést vár a Századvég

Téma: 

A Századvég szerint a magyar gazdaság éves teljesítménye idén csaknem 3 százalékkal visszaesik, de jövőre jelentős mértékben, 5 százalék felett bővülhet – mondta Regős Gábor vezető közgazdász az M1 kedd esti műsorában.

A Századvég szakértője az előrejelzéshez hozzáfűzte, hogy a második félév még sok bizonytalanságot tartogat, a gazdasági visszazárkózás a külföldi piacok fellendülésétől és a koronavírus-járvány folytatódásától is függ. Magyarország helyzete ugyanakkor – mint mondta – így is kedvezőbb az európai átlagnál, hiszen a növekedése a válság előtt is jelentős volt, és a járványt is jól kezelte.

EPA

Regős Gábor az alapkamat keddi csökkentését jelképes intézkedésnek nevezte. Véleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt években a monetáris politika sokféle eszközét alkalmazta, így a válságkezelést sem csupán az alapkamat módosításával segíti. A fellendüléshez a hiteltörlesztések felfüggesztése, a hitelezés és a kötvényprogram bővítése is jelentős mértékben járul hozzá – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu, M1, MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

A Beato Angelico által a 15. század első felében festett angyali üdvözlet nyitotta meg a római Villa Borghese-képtárban a hit és a művészet kapcsolatát bemutató kiállítás sorozatot.

Tűz keletkezett egy tízemeletes épület szemétledobójában szerda este a miskolci avasi lakótelepen. Senki sem sérült meg, de 35 embernek egy időre el kellett hagynia az otthonát - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője....

Hamisított világmárkákat árultak a bevásárlóközpontban

"

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

Elvitték a veszélyes szállítmányt: megnyitották a 3-as főutat

Befejeződött annak a veszélyes anyagot szállító román kamionnak a mentése szombaton este, amely még a reggeli órákban csúszott meg a 3-as főúton Encsnél, az útzárat feloldották - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem az MTI-vel.A vontatót trélerrel, a...

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente