Vizes vb - Csoportelső a női vízilabda-válogatott

Téma: 

A brazilok (20-6) és az Európa-bajnoki címvédő olaszok (10-4) után a csoportzáró mérkőzésen a kazahokat is könnyedén, 18-7-re győzte le a magyar női vízilabda-válogatott, és ezzel megnyerte négyesét a barcelonai vizes világbajnokságon. Teljes lendülettel, nagy összpontosítással játszott a válogatott az első pillanattól kezdve. Már az első negyedben eldőlt a találkozó, hiszen 8-1-es vezetésre tett szert a csapat. A legeredményesebb Bujka Barbara volt három góljával, de valamennyi mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt.

A vb női tornájának négy négyes csoportjából a körmérkőzések csütörtöki zárultával mindegyik csapat továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal játsszanak a negyeddöntőért. A magyar csapat ellenfele a nyolc közé kerülésért Nagy-Britannia válogatottja lesz szombat este 20.10-től.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot – erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

MTI Fotó

Biztonságos lesz a vezeték nélküli internet használata a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon a szervezők csütörtöki közleménye szerint.

MTI Fotó

A vasárnap záruló vb vége előtt kijelenthető, hogy Magyarország sikeresen rendezte meg a 17.

MTI Fotó

Százötezer jegyet értékesítettek a Balatonfüreden és Budapesten zajló vizes világbajnokság első hat napján.

2021. március 2., kedd, Lujza