Völner Pál: a magyar terrorelhárításnak nyugatra is figyelnie kell

Téma: 

A Nyugat-Európában egyre szaporodó terrorista támadások miatt szükséges, hogy a magyar bűnüldözés az unióban élő terroristagyanús személyeket is azonosítsa, adott esetben kiszűrje, feltartóztassa - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

A napilap keddi számában megjelent interjúban az államtitkár kifejtette, hogy a támadások elkövetői között a hírek szerint olyanok is voltak, akik hosszabb ideje Nyugat-Európában éltek, sőt némelyeknek uniós állampolgársága is volt. Vagyis a magyar terrorelhárításnak nemcsak a keletről és délről érkezőkre, de nyugatra is figyelnie kell – fűzte hozzá.

MTI Fotó

Völner Pál szerint a migráció és a terrorizmus közötti kapcsolat mára azok számára is nyilvánvalóvá kellett hogy váljon, akik korábban minden erejükkel tagadták az összefüggést.

A magyar kormány két-három éve hangoztatja, hogy a migráció veszélyezteti az EU közbiztonságát, már csak emiatt sem fogadhatjuk el a kötelező betelepítési kvótát – fogalmazott a politikus. A kvótaperben jövő héten hirdet ítéletet az Európai Bíróság, ennek kapcsán azt mondta: “csak remélni lehet, hogy a luxembourgi testület nem politikai nyomásra, hanem a jogi érvek mentén és a valóság kegyetlen tapasztalatai alapján foglal majd állást, és nem próbálja veszélyes helyzetbe kényszeríteni az illegális migrációt elutasító európai államokat” – olvasható a Magyar Időkben.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Nagy figyelmet keltve régi német Trabantok, Wartburgok és szovjet Zsigulik robogtak végig hétfőn kora este Prágában a Kisoldal történelmi negyedben, hogy a 25 évvel ezelőtti történelmi eseményekre emlékeztessenek.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az Európát érintő migrációs válság valójában civilizációs válsággá szélesedett, „a Kelet nyugatra jött” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Piliscsabán.

Nyugatra költözünk munkáért

A beadott támogatási kérelmek alapján főként Kelet-Magyarországról, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből kívántak az álláskeresők a fővárosba, Pest megyébe és Győr-Moson-Sopron megyébe költözni munkavégzés céljából −...

Újdonság a magyar autópályákon: szeptembertől erre kell figyelni

Január elsejétől biztonsági folyosót vezettek be az ausztriai autópályákon, ami a mentők, tűzoltók, rendőrök akadálytalan haladását teszi lehetővé. A rendszer bevált.

2021. április 13., kedd, Ida