Völner Pál: a magyar terrorelhárításnak nyugatra is figyelnie kell

Írta: itv , - Frissítve: 29th August, 2017 - 5:41pm

Téma: 

A Nyugat-Európában egyre szaporodó terrorista támadások miatt szükséges, hogy a magyar bűnüldözés az unióban élő terroristagyanús személyeket is azonosítsa, adott esetben kiszűrje, feltartóztassa - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

A napilap keddi számában megjelent interjúban az államtitkár kifejtette, hogy a támadások elkövetői között a hírek szerint olyanok is voltak, akik hosszabb ideje Nyugat-Európában éltek, sőt némelyeknek uniós állampolgársága is volt. Vagyis a magyar terrorelhárításnak nemcsak a keletről és délről érkezőkre, de nyugatra is figyelnie kell – fűzte hozzá.

MTI Fotó

Völner Pál szerint a migráció és a terrorizmus közötti kapcsolat mára azok számára is nyilvánvalóvá kellett hogy váljon, akik korábban minden erejükkel tagadták az összefüggést.

A magyar kormány két-három éve hangoztatja, hogy a migráció veszélyezteti az EU közbiztonságát, már csak emiatt sem fogadhatjuk el a kötelező betelepítési kvótát – fogalmazott a politikus. A kvótaperben jövő héten hirdet ítéletet az Európai Bíróság, ennek kapcsán azt mondta: “csak remélni lehet, hogy a luxembourgi testület nem politikai nyomásra, hanem a jogi érvek mentén és a valóság kegyetlen tapasztalatai alapján foglal majd állást, és nem próbálja veszélyes helyzetbe kényszeríteni az illegális migrációt elutasító európai államokat” – olvasható a Magyar Időkben.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink