Völner szerint senki nem tartja be a dublini egyezményt

Téma: 

Senki nem tartja be a dublini egyezményt, sem Görögország, sem Németország, ha ők nyíltan megszeghetik ezt, akkor minek alapján akarják Magyarországot kötelezni a betartására? - mondta a Magyar Időknek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus kifejtette: a bevándorlók visszatoloncolását szabályozó dublini egyezményt lényegesen kevesebb migránsra méretezték, és önkéntes jogkövetést feltételez a migránsokról, amiről kiderült, hogy "illúzió".

 Bodnár Boglárka

Kiemelte, Dublin addig működött, amíg évi 30 ezren keltek át Magyarországon, és közülük ezer embert kellett visszatoloncolni, de arra senki nem számított, hogy egy éven belül egymilliónál is többen indulnak Európa felé.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a görög komphajósok sztrájkja négy napra megbénította a migránsáradatot, "ezek szerint nem is olyan nehéz feltartóztatni a bevándorlóhullámot".

Forrás: hirado.hu, Magyar Idők

Kép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

„Senki sem mondhatja Magyarországnak azt, hogy sokszínű legyen, azt pedig kikérjük magunknak, hogy emiatt bárki rasszistának nevezze a magyarokat” – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ emberi jogi főbiztosának állításaira.

Jelentősen növelik Magyarország és Közép-Európa katonai biztonságát a walesi Newportban csütörtökön és pénteken tartott NATO-csúcstalálkozó döntései - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Híradó riporterének adott interjújában a tanácskozás után.

MTI/EPA/Michael Kappeler

A humanitárius válsághelyzetek megoldása érdekében vállalt kötelezettségeket gyakran senki nem teljesíti - figyelmeztetett Angela Merkel német kancellár hétfőn Isztambulban, a Humanitárius Világ-csúcstalálkozón

2020. február 22., szombat, Gerzson