Vona Gábor: óriási eredmény a tiszavasvári győzelem

Téma: 

A Jobbik elnöke szerint óriási eredmény, hogy Fülöp Eriket az ellenzéki párt jelöltjét választották újra Tiszavasvári polgármesterévé a vasárnapi időközi választásokon, ráadásul a 2010-es voksolásnál nagyobb arányú támogatottsággal.

Vona Gábor hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az eredmény azt bizonyítja, hogy a Jobbik nemcsak ismeretlenül képes megszerezni a bizalmat, hanem két év városvezetés után is újra meg tud nyerni egy választást.
Kérdésre válaszolva a pártelnök leszögezte: a Jobbik semmiképpen sem akar részt venni az Együtt 2014 mozgalomban, és "óvja" is a részvételtől az országot, mert szerinte "subát gubára" nem érdemes cserélni. Hangsúlyozta: Bajnai Gordon, az Együtt 2014 egyik vezetője az elmúlt 20-22 évben tett néhány olyan dolgot közéleti szereplőként, amelyeket "nem írunk majd bele Magyarország aranykönyvébe".
A tiszavasvári időközi önkormányzati választás nem jogerős végeredménye szerint Fülöp Erik 2411 voksot szerzett. A Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra pedig 116 szavazat érkezett. A választásra jogosult 10 111 választópolgár közül 4 733-an járultak az urnákhoz, ami 46,81 százalékos részvételi arányt jelent.
Az időközi voksolást azért kellett megtartani a Tisza-parti városban, mert az önkormányzat augusztus 1-jén feloszlatta önmagát.

mti

Kapcsolódó cikkeink

Vona: maradjon meg a kazincbarcikai kórház!

A kazincbarcikai kórház megmentéséért tartottak demonstrációt a Jobbik szervezésében csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban, ahol Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke úgy fogalmazott: az intézmény "áldozatul esett a kórházi reformnak álcázott intézkedéseknek".

Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor a két legnépszerűtlenebb és a legelutasítottabb pártelnök a Nézőpont felmérése szerint.

 

MTI Fotó Kovács Tamás

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről. A politikus vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat.

Vona: a Jobbik az ország egész területén kiegyensúlyozottabban szerepelt, mint korábban

A Jobbik nem érte el kitűzött célját - így értékelte a vasárnapi eredményt Vona Gábor pártelnök. A Jobbik nem tudott nyerni egyéni mandátumot, és hiába ért el jobb listás eredményt, mint 4 éve, arányaiban mégis kevesebb képviselője lesz a Parlamentben.

2020. november 23., hétfő, Kelemen,Klementina