Vona: maradjon meg a kazincbarcikai kórház!

Téma: 

A kazincbarcikai kórház megmentéséért tartottak demonstrációt a Jobbik szervezésében csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban, ahol Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke úgy fogalmazott: az intézmény "áldozatul esett a kórházi reformnak álcázott intézkedéseknek".

Vona Gábor azt mondta: a kórház az egyik legfontosabb intézménye egy településnek, a kórházat, a templomot, az iskolát védeni kell, és ezt sem a mostani, sem a korábbi kormányok nem így gondolták.
Hozzátette, hogy a kazincbarcikai intézmény traumatológia, intenzív és sürgősségi részleg, gyermekosztály nélkül működésképtelen lesz, a kormányzat ugyanakkor most még "nem meri felvállalni, hogy úgy ahogy van, bezárja ezt a kórházat", ezért is kell most "megálljt parancsolni ennek a folyamatnak".
A Jobbik elnöke közölte: céljuk az, hogy a kórház megmaradjon.
A Magyar élet menete a kazincbarcikai kórház megmentése érdekében elnevezéssel tartott csütörtök esti demonstráción mintegy félezren vettek részt.
Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a kazincbarcikai kórház az egészségügyi ellátórendszer átalakítását követően, július 1-jétől a város és a kistérség 30 településén élők számára továbbra is biztosítja a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatásokat.

Kapcsolódó cikkeink

A kazincbarcikai kórházért demonstrál a Jobbik

A kazincbarcikai kórház aktív ágyai, a gyermekosztály és a szülészet megmaradásáért aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete – közölte Szegedi Csanád, a párt megyei elnöke, európai parlamenti képviselő miskolci sajtótájékoztatóján kedden.

Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor a két legnépszerűtlenebb és a legelutasítottabb pártelnök a Nézőpont felmérése szerint.

 

Csaknem 140 millió forintból megújult a kazincbarcikai Tompa Mihály Általános Iskola energetikai rendszere.

MTI Fotó Kovács Tamás

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről. A politikus vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat.

2020. július 10., péntek, Amália