Zsűrizés előtt a Nemzetközi Emmy-díj jelöltek alkotásai

Írta: itv , - Frissítve: 7th September, 2018 - 4:07pm

Téma: 

Az elődöntő fordulói zajlanak a Nemzetközi Emmy-díj átadása előtt. A budapesti elődöntőnek csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) adott otthont, immár harmadik alkalommal. A filmeket, illetve sorozatokat hazai és nemzetközi tévés szakemberek értékelték.

Az esemény házigazdája Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója. A házigazda az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, ezt a díjat a Nemzetközi Televíziós Művészeti és -tudományi Akadémia alapította, 1973 óta adják át az elismeréseket.
 
Getty Images

A televíziós Oscar-díjnak is nevezett Emmy-díjat több kategóriában ítélik oda. A versenyre minden televízióban sugárzott műsor benevezhető. A dokumentumfilmektől a drámákig széles a kategóriák sora. Csütörtökön az MTVA épületében a gyerekfilm kategóriában zsűriztek a szakemberek – mondta Medveczky Balázs.

Az igazgató nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy idén is részt vehettek a zsűrizésben. Medveczky Balázs a műsorban elmondta, a zsűrizésben részt vevő MTVA-s kollégákkal felvetették az ötletet, hogy jövőre esetleg neveznének.

A zsűritagok szubjektív szavazatát kéri az akadémia, ami azt jelenti, hogy két pontszámot kell adni az alkotásokra, egyet az alapötletre, a másikat pedig a megvalósításra. Ezen pontszámok alapján dől el, ki az, aki Nemzetközi Emmy-díjat kaphat – tette hozzá Medveczky Balázs. A nyertesek egy novemberi New York-i gálán veszik át a díjakat.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: Getty Images

Kapcsolódó cikkeink